Friss bejelentés: jelenleg nem lehet kimenekíteni a magyarokat Gázából

2023. október 18. 08:26

Kiderült, hogy hány magyar állampolgár tartózkodik a világ legveszélyesebb övezetében.

2023. október 18. 08:26
Daily Life in Gaza

A Gázai övezetben jelenleg 15 magyar állampolgár tartózkodik, akikkel továbbra is folyamatosan kapcsolatban vagyunk, 

kollégáink naponta többször beszélnek velük és családtagjaikkal telefonon 

– írta a külgazdasági és külügyminiszter szerdán a Facebook-oldalán.

Szijjártó Péter bejegyzése szerint a diplomaták legutóbb szerda reggel, alig egy órája győződtek meg arról, hogy valamennyien épségben vannak, még a rendkívül nehéz körülmények ellenére is.

„A tel-avivi és kairói nagykövetségeink szorosan együttműködnek, és valamennyi nemzetközi partnerünkkel 

folyamatos kapcsolatban vagyunk annak érdekében, hogy az állampolgárainknak lehetősége nyíljon biztonságban elhagyni az övezetet. Ennek feltételei azonban jelenleg nem adottak” 

– fogalmazott a tárcavezető.

(MTI)

Nyitókép: Mohamed Zaanoun / Middle East Images / Middle East Images via AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. október 18. 12:32
Muzulmánfeleségek
reepcze
2023. október 18. 09:50
Nem biztos, hogy így van, csak feltételezem, hogy ilyenkor masszív titkosszolgálati csevejt folytathatnak itthonról. Ennek ismeretében tudják instruálni a kint lévőket, hogy lehetőleg minél messzebb kerüljenek a lehetséges célpontoktól.
Mich99
2023. október 18. 09:50
"magyar állampolgárok" – de nem véletlenül maradtak ott eddig.
gyzoltan-2
2023. október 18. 09:08
Minden zsidó egyben Izrael állampolgára! Az az elsődleges! Magyarország, a magyarság, ezt immár legalább kettő évszázada tapasztalja..! Egy zsidó zsidó marad New Yorkban is, Londonban is, Párizsban is, Brüsszelben pláne! -de zsidó Budapesten is, mely zsidóság többnyire a magyarellenességgel párosul..! Magyarországon a zsidó dominancia érvényesül, a magyarság létérdekei nem szempontok..! Természetes, hogy a zsidó-domináns Magyarország a zsidóságot menti, a zsidóság szekerét tolja, de ennek őszintesége, az antiszemitizmus bunkója végett, még csak kétségbe sem vonható... -így én sem teszem..! -csak nem leszek antiszemita..! -még a gyanúját is visszautasítom!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!