Figyelmeztet a Pentagon: fogytán az ukrajnai fegyverpótlásra szánt pénz

2023. október 02. 22:59

A mintegy 26 milliárd dollárból alig 1,5 milliárd maradt.

2023. október 02. 22:59
Military mobility of the Ukrainian Army in the direction of Bakhmut frontline

A Pentagon arra figyelmeztette az amerikai kongresszust, hogy fogytán van a pénz a Washington által Ukrajnának küldött fegyverek pótlására.

A kongresszusi vezetőknek küldött levélben az is szerepel, hogy a Pentagon kénytelen volt lassítani egyes csapatok utánpótlását, és sürgeti a Kongresszust, hogy pótolja az Ukrajnának szánt finanszírozást – számolt be a Sky News.

Az Associated Press által megszerzett dokumentumban a Pentagon számvevője, Michael McCord közölte a képviselőház és a szenátus vezetőivel, hogy a Kongresszus révén Ukrajnába áramló

amerikai katonai készletek pótlására biztosított 25,9 milliárd dollárból 1,6 milliárd dollár maradt.

A készletek között több millió tüzérségi lövedék és rakéta szerepel, amelyek létfontosságúak Ukrajna ellentámadásához, amelynek célja az Oroszország által a háború során megszerzett területek visszafoglalása – sorolta a lap.

Ezt is ajánljuk a témában

McCord azt is kijelentette, hogy további finanszírozás nélkül az USA-nak késleltetnie vagy csökkentenie kell a légvédelmi fegyverek, lőszerek, drónok, valamint a romboló és áttörő berendezések beszerzését, amelyek „sürgősek most, amikor Oroszország téli offenzívára készül” – idézte a Sky News.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: Diego Herrera Carcedo / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

 

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
johannluipigus
2023. október 03. 07:33
Bevethető ukrán nyuggerekből hogy állnak a fuckránok?
rocktoberi-2
2023. október 03. 07:25
Akkor kivárjuk, hogy a pénz fogy el hamarabb vagy az ukránok.
esvany-0
2023. október 03. 07:24
"fogytán az ukrajnai fegyverpótlásra szánt pénz" Majd nyomtattok úja, az nem gond. De fogytán az ember is Ukrajnában. A kierőszakolt "ellentámadás" négy hónapja alatt legalább 81 000 ukrán katona esett el.
Mich99
2023. október 03. 07:22
Még több pénz kell a Pentagon ukrajnai háborújához. Sejtettük...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!