Feszült a helyzet a belarusz-ukrán határon (VIDEÓ)

2023. október 29. 17:56

Egyik fél sem akarja provokálni a másikat.

2023. október 29. 17:56

Riportot készített a belarusz-ukrán határon uralkodó helyzetről a Szabad Európa. A portál munkatársai csatlakoztak azokhoz az ukrán határőrökhöz, akik a Dnyeper folyót ellenőrzik az ország északi részén, a Csernyihivi területen. Tavaly ezen a területen hatoltak be Ukrajnába az orosz csapatok, majd hat héttel később visszavonultak. Kijev azóta megerősítette védelmét a térségben.

Az egyik határőr elmondta,

a belarusz hadsereg nagyon óvatos, ugyanakkor a katonáik nem félnek megmutatni magukat,

mindennap látják őket járőrözni a határon. Ha az vízen találkoznak egymással, akkor lelassítanak és közel maradnak a folyó partjához. 

A határőr azt is hozzátette, hogy nem akarják őket provokálni a belarusz határőrök. „Nem közeledünk egymáshoz, nem köszönünk egymásnak, nem integetünk egymásnak. A hajónkban maradunk, és tesszük a dolgunkat” – fogalmazott. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: képernyőfelvétel

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. október 29. 20:20
Lukasenka készül valamire..
nempolitizalok-0
2023. október 29. 19:33
"Szabad európa". Talán három napja hallgattam egy riportot egy volt SZER-essel, azt mondja, szégyenli a mostani SZER-t. Egy ballibsi propaganda csatorna.
Kormánypárti2
2023. október 29. 19:07
A szomszédom és köztem is feszült a helyzet. Ő nem köszön nekem, én se neki.
Kormánypárti2
2023. október 29. 19:01
" a Szabad Európa." :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!