Fehér Ház: tárgyalások folynak a gázai civilek biztonságos kimentéséről

2023. október 11. 06:39

Az Egyesült Államok tárgyalásokba kezdett Izraellel és Egyiptommal a kérdésről.

2023. október 11. 06:39
Gáza, izraeli válaszcsapás

Elsősorban azért sürgető a felek megegyezése, mert Izrael várhatóan további csapásokat fog mérni az enklávéra a hétvégi Hamász-terrortámadás után, így a civil lakosság mihamarabbi evakuálása kulcsfontosságú kédéssé vált – írta meg a Reuters.

Erre a kérdésre összpontosítunk, konzultációk folynak 

– nyilatkozta a lapnak Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója.

A helyzet megoldása sürgető, ugyanis Izrael már kedden súlyos légicsapást mért Gázára, amely egész kerületeket rombolt le, számtalan áldozatot követelve.

Azon dolgozunk, hogy katonai műveleteinket a jogállamisággal és a háborús joggal összhangban hajtsuk végre 

– tette hozzá Sullivan.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Sameh Rahmi / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 8 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Skywalker_bp
2023. október 11. 08:33
“Azon dolgozunk, hogy katonai műveleteinket”. Ezt most én sem vágom. Milyen katonai műveletei vannak itt most az USA-nak?
gyzoltan-2
2023. október 11. 08:28
"Az Egyesült Államok tárgyalásokba kezdett Izraellel és Egyiptommal a kérdésről." Ezt most miként értelmezhetjük? -a nyúl viszi a puskát? -eddig úgy tudtam, a látszat, és a tények is ezt bizonyították, hogy a gazda a zsidóság, és a láncos ebe az USA... Ez 1917 óta cáfolhatatlan! A kutyások szerint nyilván buldog, mely talán a legbutább fajta...
5m007h 0p3ra70r
2023. október 11. 08:12
>>>"hogy katonai műveleteinket" Jake Sullivan, a Fehér Ház nemzetbiztonsági tanácsadója<<< A gázai civilek evakuálása a fehér házban nemzetbiztonsági kérdés, amely katonai műveleteket igényel. 🤨
iamweasel
2023. október 11. 07:14
Az Egyesült Államok tárgyalásokba kezdett Izraellel és Egyiptommal a kérdésről. Csak ne arra jussanak hogy Közèp/Nyugat Európa milyen jó hely lenne nekik..
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!