Ez volt Putyin eredeti terve a háborúval az amerikai elemző intézet szerint

2023. október 04. 17:57

Az Institute for the Study of War úgy véli: Oroszországot semmilyen veszély nem fenyegette az invázió megindítása előtt.

2023. október 04. 17:57

Vlagyimir Putyin tavaly azért szállta meg Ukrajnát, mert úgy vélte, hogy „a NATO gyenge” – állítja az Institute for the Study of War (ISW) nevű elemző intézet a Sky News beszámolója szerint. A kutatóintézet elemzésében azt írja: az orosz elnök úgy vélte, hogy egy oroszbarát kormány beiktatása Kijevben 

biztonságos és könnyű lenne”.

Célja tehát nem az volt, hogy megvédje Oroszországot a vélt fenyegetésekkel szemben, hanem inkább „Oroszország hatalmát akarta kiterjeszteni, Ukrajna államiságának felszámolása és a NATO megsemmisítése mellett” – írja az ISW, hozzátéve, hogy 

ezeket a célokat azóta sem adta fel.

A jelentés szerint 2021 végére Putyin „meggyőzte magát” arról, hogy Oroszországnak „lehetősége van arra, hogy biztonságosan elindítson egy teljes körű inváziót Ukrajnában”.

 

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Namond
2023. november 10. 08:41
Az Institute for the Study of War nagyon igyekszik a Biden adminisztrációt kimosni a háborús uszító, provokációra biztató szerepből. Mintha elfeledkezne az orosz ellenes pogromokról, a jenki virulógiai laborokról, az ukrán atomfegyver fejlesztés ,az US katonai bázis létesítés és NATO csatlakozás koncepcióiról.
connorj
2023. október 08. 12:51
Majdan?
Kovács Ubul
2023. október 04. 21:20
"Oroszországot semmilyen veszély nem fenyegette az invázió megindítása előtt." - Prigó ugyanezt mondta egy őszinte pillanatában.
zsocc44
2023. október 04. 19:17
Nagy szerencse, hogy Putyin már halott, rákos őrült, mindezt heti 3-4x. A NATO gyenge, ezt nem csak Putyin gondolja így. Mivel 600 nap alatt 27 országnak nem sikerült annyi hadianyagot összedobni, ami elegendő lenne a kőbaltás orosz haderő ellen.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!