Előbb-utóbb biztosan bukik Kaczyński és bandája

2023. október 16. 13:49

Azzal, hogy Lengyelország kilép a pária-szerepkörből, a magyar kormány még inkább kiszorítottabb, periferizált helyzetbe kerül majd.

2023. október 16. 13:49
null
Lattmann Tamás
Lattmann Tamás
Facebook

„No igen, én sok rosszat szoktam gondolni a PiS-ről, de tény, hogy – igaz, alkotmányozó többség híján – nem a választási rendszer magukra berhelésével kezdték az uralmukat, így hát előbb-utóbb biztosan bukik Kaczyński és bandája.

DE. Mielőtt beindulnak a megmondók, »szakértők« pl. New York államból/Oxford Egyetemről stb., emiatt még nem lesz azonnal döntés a 7. cikk szerinti eljárásban, nem indulnak meg a brüsszeli felszabadító seregek az EP parancsnoklata alatt, nem omlik össze a hazai maffiarezsim, és alapvetően semmilyen rendszerszintű változás nem lesz Brüsszelben se.

Ha ilyesmi lesz a végeredmény, és Tusk újra lengyel miniszterelnök lesz majd, az egy jó dolog, egy lépés a jó irányba, de önmagában nagy változások nem lesznek miatta Sőt, Magyarország helyzete tovább romlik: azzal, hogy Lengyelország kilép a pária-szerepkörből, a magyar kormány még inkább kiszorítottabb, periferizált helyzetbe kerül majd, aminek mindenki tudja, mi a vége: további extremizálódás.

Ez senkinek nem lesz jó. Neki sem, de azt már sokszorosan bizonyította, hogy túl hülye hozzá, hogy ezt megértse, vagy különösen, hogy megfelelő módon reagáljon rá, mert az itthoni saját hatalmi bázisa a, hogy is mondjam, nem túl széles látókörű, nem igazán világlátott emberekből áll, alapja pedig a frusztrált sérelempolitizálás. (Jónéhány ilyet mindjárt itt, a kommentmezőben is láthattok, különösen ha a kitartott mocsokmédia majd megint, a szokásának megfelelően átlopja innen a tartalmat, hogy beszedhessen némi aprópénzt a kattintásokkal generált reklámokért.)

Tovább erősödik majd a politikai mesegyártás a nemváltó óvodások után a mittomén mi mindenről, amitől jól félni lehet, illetve még jobban megvédeni tőle az említetteket. A jogállamisági és minden egyéb kritika majd jól meg lesz hosszabbítva Bicskéig, mert csak. Márpedig egy lengyel váltás esetén még több lesz, még több csatornán. Nem lesz szép, ami jön, semmilyen szempontból.”

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: BEATA ZAWRZEL / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 180 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. október 17. 17:09
Lattman észben veri Karácsony Gergelyt.
papalimapapa
2023. október 17. 12:06
Hú de nagyon várjátok. Nem fog összejönni. Öröm lesz nézni a pofára eséseteket. Mint az megtörtén a szlovák választáskor is a minap.
tésztagyári szakmunkás
2023. október 17. 10:58
A kötél túl kegyes lenne ennek az alaknak!
gyurcsanyviktor1979
2023. október 17. 09:24
"Lengyelországban a fiatalabb (50 alatti), magasan képzett, városlakó polgárok szavaztak a még csak kiépülő autokrácia ellen, és az idős, kevéssé képzett falusiak mellette. A városlakó, képzett fiatalok többen voltak, ez a demográfiai üzenet ott, ahol nem csak zajlik az urbanizáció, és a vidék elnéptelenedése, de egyre több is a képzett fiatal, sok a diplomás (2000-ben még csak 14% volt, 2021-ben már 41%!), mert jó az oktatás: nekik mindennél nagyobb érték a szabadság, nem tűrik a szolgaságot, sem azt, hogy elvegyék az európai jövőjüket. Nem eszik meg a falusiaknak gyártott ósdi maszlagot. És milyen igazuk van." https://www.facebook.com/avakmajom a buta szektás g&cik itt a Mandin pont ezt nem tudják felfogni. Az a társasdalom, ahol a fiatal, iskolázott réteg apátiába süllyed és a jövőjükről az idős, kevésbé edukált és ergo kevésbé tájékozott emberek döntenek el választásokat, az de facto nem lehet hosszú távon sikeres.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!