Der Spiegel: Jöhetnek az uniós pénzek Magyarországra, ha engedünk Ukrajna ügyében

2023. október 23. 21:53

A német lap szerint Európa piszkos üzletet kötött Orbánnal.

2023. október 23. 21:53

Hamarosan feloldhatják a Magyarországnak járó uniós támogatások zárolását – írta a Spiegel. A lap szerint az Európai Unió megállapodott Orbán Viktorral, amennyiben Magyarország nem blokkolja tovább az Ukrajnának szánt uniós pénzeket, akkor

Brüsszel is feloldja a hazánknak járó pénzek befagyasztását.

A Spiegel információi szerint először 13 milliárd eurót kaphat meg hazánk a 22 milliárdos strukturális támogatásból. 

A lap szerint ugyanakkor egyre több kritika éri az alkut az Európai Parlament részéről, mivel az EP szociáldemokrata, zöld, liberális és konzervatív frakciói szerint Magyarország továbbra is megsérti az Európai Unió jogállamisági előírásait, továbbá Magyarország nem támogatja eléggé Ukrajnát sem.

Ahogy arról portálunk is írt korábban Navracsics Tibor területfejlesztési miniszter nemrég arról beszélt, hogy akár már november vége előtt megállapodhat egymással Magyarország és az unió a pénzek folyósításáról.

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Getty Images / Javier Ghersi

Összesen 169 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Agricola
2023. október 24. 13:48
fama crescit eundo a hír menet közben dagad (Vergilius). "A legutóbbi hírek szerint egyébként az Európai Bizottság 13 milliárd eurónyi befagyasztott uniós forrást oldana fel, amennyiben Magyarország nem blokkolná tovább az Ukrajnának szánt uniós segítségnyújtást." Nem kell mindent elhinni amit a Spiegel írkál!
alexandrosz-2
2023. október 24. 12:29
Ha van is ilyen "üzlet" annak a vége nem a pénzeink folyósítása lesz, hanem a vétótlan köpcös geci csicska és vele a magyarok újabb átbaszása. Már párszor megtették, megteszik ismét és a szarrá zsarolt vétótlan köpcös geci alá is ír bármit: 11 szankciós csomagot, többtucatnyi szankcióhosszabbítást, költségvetést, hitelfelvételt a komisszároknak, hoholoknak, bárkinek.
Korrupt Kornél
2023. október 24. 11:28
Nem kellene már az európai pénzekről beszélni, főleg Navracsicsnak nem! Mióta halljuk tőle, hogy most aztán biztosan megkapjuk. 2 éve? 3? Majd itt lesz, akkor beszéljen róla! A libsi rulókat pedig lecsukni népellenes bűnökért!
Claudius1
2023. október 24. 11:17
mennyi sötét barom fideszjobbágy.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!