Az oroszok és Irán az izraeli helyzet megoldásáról tárgyaltak

2023. október 11. 06:28

Egyetértettek.

2023. október 11. 06:28
null

A palesztin-izraeli konfliktus eszkalációjáról tárgyalt telefonon Szergej Lavrov orosz és Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter – közölte kedden a moszkvai külügyminisztérium.

„A külügyminiszterek véleménycserét folytattak az aktuális közel-keleti napirendről, különös tekintettel a palesztin-izraeli konfliktus kiéleződésére. 

Hangsúlyozták a fegyveres konfrontáció mielőbbi beszüntetésének és a helyzet meglévő nemzetközi jogi alapokon történő rendezésének fontosságát” 

– írták a tárca honlapján közzétett tájékoztatásban.

Az orosz külügyminisztérium szerint Lavrov és Amirabdollahián a transzkaukázusi helyzetről is egyeztetett és sürgette a közös munka mielőbbi folytatását „3+3” regionális konzultatív platform keretében.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/Mohamed Szaber

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Mandiner444hu
2023. október 11. 11:52
Tehát egyeztették a haditervet
lájkbajnok
2023. október 11. 09:54
Tömbösödnek a terrorállamok.
gyzoltan-2
2023. október 11. 09:10
"A palesztin-izraeli konfliktus eszkalációjáról tárgyalt telefonon Szergej Lavrov orosz és Hoszein Amirabdollahián iráni külügyminiszter – közölte kedden a moszkvai külügyminisztérium." Na, ez aztán igazán érdemi tárgyalás lehetett! Politika, porhintés! Annak a tudatában elkövetve, hogy világszerte jegyzetelhették az elhangzottakat... -védett telefonvonal?! -csak káprázat, illúzió!
drogqueen
2023. október 11. 08:18
A gonosz tengelye.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!