Az ENSZ főtitkár „a palesztin nép kollektív büntetéséről” beszélt a lerombolt gázai kórház kapcsán

2023. október 18. 09:02

António Guterres határozottan elítélte a több száz áldozatot követelő rakétatámadást.

2023. október 18. 09:02

Az ENSZ főtitkárát „elborzasztotta” a gázai kórház elleni támadás. António Guterres ENSZ-főtitkár szerdán úgy fogalmazott, hogy „elszörnyedt” a gázai kórház ellen kedden elkövetett, 

több száz áldozatot követelő rakétatámadás miatt, amelyet egyúttal határozottan elítélt.

Guterres az Egy övezet, egy út kezdeményezés (BRI) pekingi csúcstalálkozójának megnyitó ünnepségén leszögezte, hogy elítéli a Hamász október 7-én Izraelben elkövetett, civilek ellen elkövetett atrocitásait, ám úgy vélte, „ezek a támadások nem igazolhatják a palesztin nép kollektív büntetését”. A Hamász egy izraeli légicsapást okol a történtekért. Izrael viszont tagadja ezt: szerintük a palesztin Iszlám Dzsihád egy rakétája okozta a robbanást. 

Ezt is ajánljuk a témában

(MTI)

Fotó: MTI/EPA/Justin Lane

 

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
MZperXXL
2023. október 19. 03:11
Tegyük fel, izraeli rakéta volt (csak gondolatkísérlet, hogy fel tudjam tenni a kérdést): mi robbant ekkorát a kórházban? Lélegeztetőgépek voltak felhalmozva, vagy a sok vérsűrítmény, vagy a röntgengépek, vagy a számítógépek monitorai... vagy netán a Hamasz fegyverraktára?
MaBaker
2023. október 18. 16:43
naponta 2x az elromlott óra is pontos. Guterres is úgy szökőévente csak kmond egy értelmeset. Mostantól 4 évig az értelem szikrájára se számítsunk tőle.
fatman
2023. október 18. 14:01
ja, a hamasz jól megbüntette a palesztinokat... gratulálok...
Csendesgyöngy
2023. október 18. 12:29
A Hamasz brutális mészárlása a zsidó civilek ellen, mivel igazolható? António Guterres 1999–2005 között a Szocialista Internacionálé elnöke volt, és még mindig úgy viselkedik, mintha ott lenne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!