Állítólag az IDF észlelte a Hamasz készülődését a támadás előtt

2023. október 12. 19:23

A jelentések szerint a hadsereg nem tekintette az ügyet különösen sürgetőnek, gyakorlatnak hitték a Hamász mozgolódását.

2023. október 12. 19:23
Terror Izraelben: a Hamász lecsapott

A héber média arról számolt be, hogy Herzi Halevi, az IDF vezérkari főnöke és más magas rangú tisztek állítólag telefonos megbeszéléseket folytattak a Hamász szombati pusztító beszivárgása előtti éjszakán, miután jelzések érkeztek arról, hogy valami szokatlan történt – olvasható a The Times of Israel hasábjain.

A következtetés úgy tudják az volt, hogy valószínűleg gyakorlat zajlik, és majd reggel további megbeszéléseket tartanak. A jelentések szerint a hadsereg nem tekintette az ügyet különösen sürgetőnek, és úgy döntött, hogy nem emeli a riadót, és nem küld több erőt a gázai határvidékre.

Benjamin Netanjahu miniszterelnök hivatala a jelentésekre reagálva azt közölte, hogy a miniszterelnök „csak reggel 6 óra 29 perckor kapott tájékoztatást a harcok kitöréséről, és nem korábban”.

Nyitókép: MTI/EPA/Abir Szultan

 

 

Kapcsolódó cikkek a Háború Izraelben aktában.

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kiss.istvan770
2023. október 12. 21:13
A belső ellenség, a legtöbb országban anarchista felfordulást gyártó, libbant csürhe vonta el a titkosszolgálatok figyelmét a külső veszélyről.
karakter-2
2023. október 12. 21:01
Állítólag?:) - hiszen a drogos kurvákat mutogató videóban ott repkedtek a hamasz terroristák. Szerintem a zsidók ezt az ukrajnai háború kitörése óta tervezik.
pandalala
2023. október 12. 20:58
nem hiszem, hogy "állítólag" ... "magas" szinten folyik a "játék" .... :-( 10/7
contractor-2
2023. október 12. 20:43
Csak azt nem tudom, hogy ki és mikor vette el a zsidóktól a fegyvert és a fegyverviselést? A 80-as években is, még a narancsot is géppisztollyal a hátukon szedték a farmerek, de a tartalékos katonák is otthon tarthatták a szolgálati fegyvereiket, most meg falvakat irtottak ki úgy, hogy senkinek nem volt otthon semmilyen fegyvere védekezni. Ahogy hallottam, most visszakapják a gázai határ mentén élők, de eső után köpönyeg. De a szerb határ mentén élőknek is lehetne már fegyvert osztani - mellesleg.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!