Így értékelték a lengyel kis pártok az eddigi eredményeket

2023. október 15. 22:27

A Konföderáció csalódott, a Harmadik Út történelmi eredményt emleget. A Baloldal szerint a magas részvétel a nagy pártoknak kedvezett.

2023. október 15. 22:27

Kövesse velünk a választás eredményeit, kattintson Facebook- vagy YouTube videónkra! 

***

Az exit poll eredmények nyilvánosságra hozatala után a Harmadik Út optimistán áll az eredményekhez. Az már látszik, hogy bőven elérték a bejutáshoz szükséges 8 százalékos küszöböt, és komoly esélyeik vannak, hogy koalíciós partnerként kormányt alapítsanak.  Szymon Hołownia, a párt elnöke úgy nyilatkozott, hogy a Harmadik Út a „demokrácia horgonya akart lenni, és úgy tűnik, ezt sikerült is megvalósítani” – majd hozzátette, a pártnak sikerült elérnie, ami Lengyelországban eddig nem volt lehetséges – „olyan emberek koalícióját alkottuk meg, akik tisztelik egymást”.

A Konföderáció nevében beszédet mondó Sławomir Mentzen ezzel szemben csalódott volt. Úgy értékelte,

 „vereséget szenvedtek, pedig fel akarták bortani az asztalt”.

A Lewica (Baloldal) egyik vezetője azt nyilatkozta, fel voltak készülve, hogy a magas részvételi arány nem fog kedvezni nekik. 

„Azok az emberek, akik az utolsó pillanatban döntenek úgy, hogy szavaznak, valamelyik nagy pártot választják, a PO-t, vagy a PiS-t

 – mondta. Hozzátette, a pártnak nincs miért szemrehányást tennie magának, mivel „nagyszerű kampányt csináltak” – írja az Interia Wydarzenia.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek a Lengyel választás aktában.

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!