Zelenszkij rémálma testet ölt: egy titkos levélből kiderült, hogy az ENSZ nagyon is hajlandó engedményeket tenni Oroszország felé

2023. szeptember 08. 20:32

Antonio Guterres levele, amit Lavrovnak írt, homlokegyenest szembemegy az ukrán állásponttal.

2023. szeptember 08. 20:32

A német BILD azt állítja, hogy birtokába jutott egy levél, amelyből kiderül, hogy az ENSZ hajlandó lenne engedményeket tenni Oroszország számára a fekete-tengeri gabonaegyezmény visszaállításának érdekében. A levelet António Guterres, az ENSZ főtitkára írta Szergej Lavrov külügyminiszternek, és négy pontba szedi javaslatait Oroszország felé.

Az augusztus 28-i üzenet egyik javaslata, hogy oldják fel az EU által az Orosz Agrárbankkal (RAB) szemben bevezetett pénzügyi szankciókat. Az ENSZ vezetője azt javasolja, hogy a szankciók kijátszására a RAB egy külön erre a célra létrehozott leányvállalatát, az RSHB Capital S.A.-t használják.

Második pontként felhozta az orosz hajók biztosítását az ukrán támadások ellen. Megígérte, hogy

az ENSZ támogatni fogja a biztosítást, hogy kiemelje az orosz export jelentőségét a globális élelmiszerbiztonság szempontjából, és növelje a piaci szereplők számát, azzal a végső céllal, hogy az orosz exportőrök biztosítási költségei csökkenjenek”.

Továbbá felvetette, hogy segítenek visszaszerezni a Putyin-rezsim által az EU szankciói miatt befagyasztott vagyonokat, és felajánlotta, hogy az élelmiszer- és műtrágyatermékeket szállító orosz hajók gyorsított kikötői engedélyekkel bejuthatnak az európai kikötőkbe.

Az ENSZ főtitkár kezdeményezése határozottan szembemegy az ukránok álláspontjával, akik nem hajlandók a szankciók feloldásáról tárgyalni a fekete-tengeri kereskedelem újraindítása érdekében.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/Justin Lane
 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyúlgerinc
2023. szeptember 19. 12:20
Minden tisztességes ország - ahol valóban demokrácia van - magasról leszarja az ukránok véleményét. Nagyon is jól tudják, hogy annak egyetlen betűje sem származik az ukránoktól, de az egész úgy ahogy van az amerikai érdekekről szól.
Dixtroy
2023. szeptember 11. 11:41
Szóval az oroszok engedjék az ukránokat gabonászni, és ezért cserébe kapjanak egy nagy semmit.
rocktoberi-2
2023. szeptember 09. 11:27
"Az ENSZ főtitkár kezdeményezése határozottan szembemegy az ukránok álláspontjával, akik nem hajlandók a szankciók feloldásáról tárgyalni a fekete-tengeri kereskedelem újraindítása érdekében." Épp ideje lenne elküldeni az anyjukba ezeket az erőszakos koldusokat.
nemecsekerno_007
2023. szeptember 09. 09:59
Apa, kezdődik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!