Videón, ahogy kilövik az első brit tankot Ukrajnában!

2023. szeptember 05. 19:56

Ez az első alkalom, hogy egy Challenger 2 megsemmisítéséről számolnak be Ukrajnában azóta, hogy Oroszország 2022-ben megszállta az országot.

2023. szeptember 05. 19:56

A közösségi médiában megosztott és a BBC Verify által elemzett videón egy súlyosan megrongálódott brit gyártmányú harckocsi látható – olvasható a BBC-n. 

Egy nyugati forrás megerősítette a BBC-nek, hogy a felvételen egy Challenger 2 harckocsi látható, és hogy a támadást a személyzet minden tagja túlélte. 

Ez az első alkalom, hogy egy Challenger 2 megsemmisítéséről számolnak be Ukrajnában azóta, hogy Oroszország 2022-ben megszállta az országot.

A felvétel ukrán tisztviselők állítása alapján azt követően készült, hogy erőik áttörték az első orosz védelmi vonalakat Dél-Ukrajnában.

A BBC Verify nem erősítette meg, hogy pontosan hol és mikor történt az incidens. A videó azonban összhangban van más felvételekkel, amelyeken az ukrán erők az ország délkeleti részén, a nemrég visszafoglalt Robotine falu környékén állomásozó ukrán erőket mutatják.

Az esetről készült felvétel gyorsan elterjedt a neten, itt nézhetik vissza: 

Nyitókép: X

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jajdejónekünk
2023. szeptember 06. 12:11
Nem az van a videón, amit a cím állít. MANDI, NE IDEGESÍTSETEK FÖL!
Halder_1899
2023. szeptember 06. 08:48
A nyugati technika pl a páncélosoknál, tankoknál, főleg amit az ukránok kapnak nem modern, de egyben még nagyon jó, a kezelők túlélési esélyei azért jobbak, mint az oroszoknál. Ez is egy szempontból, spec az ukránoknak az egyetlen jó pont a sok rossz közt.
Kozmosz
2023. szeptember 06. 00:16
37 éves
letsgobrandon-2
2023. szeptember 05. 23:37
túl közel ment a ruszkikhoz... ha angliában marad még most is működne
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!