Rendkívüli!

Békemenet after: közönségtalálkozó Bayer Zsolttal, Mráz Ágoston Sámuellel és Horváth Józseffel szombaton 18 órától

Sajtóértesülés: Magyarország októberben jóváhagyja a svéd NATO-tagságot

2023. szeptember 20. 08:14

A török álláspont a Foreign Policy tudósítása szerint továbbra sem egyértelmű.

2023. szeptember 20. 08:14

A Foreign Policy arról ír, hogy az amerikai védelmi tárca egyik magas rangú vezetője azt közölte: a magyar kormány jelezte, hogy a jövő hónapban törvénybe iktatja Svédország NATO-csatlakozását. Mint kiderült, az ENSZ-közgyűlés előtt 

Orbán Viktor közeli munkatársai a Biden-kormányzat megbízottjaival és kongresszusi képviselőkkel találkoztak. 

A megbeszélések alapján törvényhozási tanácsadók úgy vélik, hogy a magyarok már nem akadályozzák tovább a belépést sőt, úgy tűnik, hogy ezt magyar részről is megerősítették.

Egy vezető magyar diplomata állítólag kijelentette, hogy 

nem lesz akadálya a jóváhagyásnak, amennyiben a svédek hajlandóak némi tiszteletet tanúsítani.

Magyar részről abban bíznak, írják, hogy felsőszintű svéd küldöttség látogat Budapestre a feszültség elsimítására, vagyis le kell ülni és meg kell vitatni, miként lehet rendezni az ellentéteket. Emlékeztetnek: a finn Niinisto elnök is felkereste mind Budapestet, mind Ankarát a ratifikálás előtt. Hangsúlyozzák: az amerikai vezetés ugyanakkor jelezte, hogy nyomást akar gyakorolni Törökországra és Magyarországra is.

A lap leszögezi: 

a törökök esetében az engedélyezés továbbra sem egyértelmű, 

ugyanis Erdogan előbb arra akarja rávenni Washingtont, írják, hogy győzze meg a Kongresszust, ne gátolja tovább a 20 milliárd dolláros ügyletet, amelynek keretében Törökország F-16-osokat kap. 

Nyitókép: MTI/EPA/Anders Wiklund

 

Összesen 111 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bokrosbirka
2023. szeptember 22. 08:15
Igazán nem kellene ezeket a szemét libsiket megszavazni! Hazugság gyártók, álvideósok, mint a Héber Világ Gazsága, veszélyesek! Mi van ha arról készítenek álvideót, miként támadta meg Őket Oroszország!
Garullus
2023. szeptember 20. 17:19
Emberek! Mi ebben az új? Ne az amerikai kamusajtónak higgyetek már! 1. "A magyar kormány jelezte, hogy a jövő hónapban törvénybe iktatja Svédország NATO-csatlakozását." - ilyet biztosan nem mondhatott, hiszen az Országgyűlés döntésén múlik minden. Egy szavazás előtt nem lehet a szavazás végeredményéről beszélni. 2. "A törvényhozási tanácsadók úgy vélik, hogy a magyarok már nem akadályozzák tovább a belépést." - Mi az, hogy "törvényhozási tanácsadók"? Ilyen poszt soha nem volt, nincs is. A minisztereknek, miniszterelnöknek vannak tanácsadói, de az Országgyűlésnek nincs. 3. "Magyar részről abban bíznak, hogy felsőszintű svéd küldöttség látogat Budapestre a feszültség elsimítására, " - Ez sem új, 1 éve ezt mondják. 4. Ugyancsak 1 éve mondják, hogy a kormány javasolja a megszavazást, de a frakció másként is szavazhat. Vagyis, az egész cikk csak a szokásos pontagyú, amerikai propagandaújságírás terméke. 5. Ettől még lehet, hogy tényleg teli lesz a gatya és zöld gombot nyomnak.
Oldalkosár
2023. szeptember 20. 15:17
Hihetetlen menyien készpénznek veszik egy amerikai lap szánalmas erőlködését.
makapaka2
2023. szeptember 20. 14:17
Bocsánatot kérnek a svédek??? ?Gulyás Mártont bíróság elé állítják Magyarország aljas módon történő lejáratása miatt?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!