„Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus” – Menczer Tamás bemutatta a svéd demokráciát (VIDEÓ)

2023. szeptember 23. 14:45

Az államtitkár megdöbbentő adatokat hozott nyilvánosságra a hazánkat bíráló északi országról, ahol például 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit.

2023. szeptember 23. 14:45
MENCZER Tamás

Gyilkosságok, robbantások, keresztényüldözés, antiszemitizmus, bevándorlás. Lássuk milyen a svéd demokrácia! – mondta Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium kétoldalú kapcsolatokért felelős államtitkára a Facebook-oldalán szombaton közzétett videóban.

„Én magyar vagyok, a svéd demokrácia helyzete nem érdekelne, de mivel a svéd politikusok és véleményformálók folyamatosan hazudoznak a hazámról, gondoltam, nézzük meg a svéd demokráciát. Megdöbbentő adatokat találtam” – mondta a politikus. Közölte: a svéd mintademokráciában idén már 261 lövöldözés történt, tehát a lövöldözések mindennaposak, a halálos áldozatok száma 34 csak idén, 

az elmúlt években több gyermek is meghalt a lövöldözések során.   

Hozzátette: a svéd mintademokráciában idén 124 robbantás történt már, tehát Svédországban 2-3 naponta felrobbantanak valakit vagy valamit. A svéd mintademokráciában a svéd rendőrség jelentése szerint 61 no-go zóna van. Ők persze nem így hívják ezeket, de ezek a területek valójában no-go zónák – jelentette ki Menczer Tamás.     

Keresztényüldözés, növekvő antiszemitizmus

Kiemelte: a svéd mintademokráciában a 25 év alatti fiatalok fele mondta azt, hogy érte már zaklatás keresztény hite miatt, tehát a fiatal keresztények felét zaklatták már Svédországban a hite miatt. Egy korábbi kulturális és demokráciaügyi svéd miniszter el is ismerte, hogy növekszik Svédországban a „krisztofób gyűlölet bűncselekmények” száma. Az Eurobarométer szerint a svéd lakosok 

70 százaléka mondta azt, hogy az antiszemitizmus is növekszik Svédországban.   

A bevándorlással kapcsolatban a svédek 76 százaléka mondta azt, hogy a bevándorlók integrálása sikertelen és a korábbi svéd miniszterelnök maga is elismerte, hogy párhuzamos társadalmak vannak Svédországban és a bevándorlók teljesen más valóságban élnek. Nos, tehát ezek a svéd politikusok akarnak bennünket kioktatni demokráciából és emberi jogokból – jegyezte meg Menczer Tamás. Az államtitkár hangsúlyozta: van egy nagyon alapvető emberi jog: biztonságnak hívják. 

Ne lőjenek le, ne robbantsanak fel, ne üldözzenek a hitem miatt! 

A magyar kormánynak a magyar emberek biztonsága a legfontosabb, és minden tekintetben megvédjük a magyar emberek biztonságágát. Ellenben úgy látom, hogy Svédországban baj van, aggódom a svéd demokráciáért – mondta Menczer Tamás.

(MTI)

Nyitókép: MTI/Bruzák Noémi

 

Összesen 61 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
llnnhegyi
2023. október 12. 10:43
A NATO nagyot gyengülne Svédországgal! Érdekeink ellen lenne!
Genusnextgen
2023. szeptember 23. 20:03
Sajnos nem készült kisfilm, pedig roppant tanulságos volt, ahogy legutóbb lézerjankó bemutatta az élhetetlen Bécset Buksikák. Wehehehe.
JohnDoe1984
2023. szeptember 23. 18:34
Menczert felpofozhatná végre valaki, hogy vegye ki a biliből a kezét. A svédek és az EU is a magyar kormány politikáját kritizálják, azért mert lelkesen illiberális országot csinált Magyarországról. Esetleg még azokat az ostoba választókat, akik demokratának hiszik magukat, pedig konkrét tervek, értékelhető számok nélkül vakon leszavaznak Orbánra, pedig itt nem népképviselet van ám. Nem a népnek vannak tervei, elvárásai a hatalommal szemben, amit megvalósítanak a politikusok, hanem a nép szolgálja a hatalmat. Nevetséges, hogy az ostoba sportriporter, a külügyminiszter kritika esetén azonnal maga elé húzza az országot pajzsként, ahelyett hogy önreflexiót gyakorolna. Dehát miért is gyakorolnának, ha a kézhez szoktatott, ostoba választói feltétel nélkül úgy is leszavaznak rájuk, ha csak hisztiznek...
tapir32
2023. szeptember 23. 17:52
A skandináv országokban a média 80-90% -ban baloldali. Az emberek 80-85% -a elhiszi amit a média terjeszt. Ez, azt jelenti, hogy egy homogén gondolkodás nélküli tömeget sikerült előállítani. A sokszínűségnek és a demokráciának pedig esélye sincs! Felszámolták, formálissá vált. Németországban alig jobb a helyzet. Mo-n a népesség kb. 20-25%-a hisz a médiának! A többségnek kételyei vannak. Kritikus hozzáállás!!!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!