Guardian: Ursula von der Leyen „melonizálva” jelent meg Lampedusán

2023. szeptember 22. 13:57

A szerző bírálja az Európai Bizottságnak a lampedusai migránsválságra adott válaszát.

2023. szeptember 22. 13:57
Ursula Von Der Leyen - Giorgia Meloni meet in Lampedusa Island

A Guardian hasábjain Bayer Lili arról írt, hogy Juan Fernando López Aguilar, az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal foglalkozó bizottságának elnöke bírálta az Európai Bizottságnak a lampedusai válságra adott válaszát.

Mint fogalmazott, Ursula von der Leyen „Melonizálva” jelent meg Lampedusán.

A spanyol szocialista ugyanis „értetlenül és megdöbbenve áll” Ursula von der Leyen az út során tett kijelentései előtt. López Aguilar különösen bírálta Von der Leyen azon döntését, hogy Lampedusán az EU Tunéziával kötött vitatott megállapodására hivatkozott.

Nyitókép: Valeria Ferraro / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

 

Összesen 23 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Beszélgető
2023. szeptember 22. 21:26
Salvini egyszerűen lefoglalta a migránstaxi hajókat. Előbb utóbb elfogy a gyugyóbácsi flottája!
ufonaut
2023. szeptember 22. 16:52
Kíváncsi vagyok, mikor jutnak arra a megállapításra, hogy a migránsokat is nekiadhatnák az Ukránoknak. Pótolhatnák vele az elesett férfiállományt, és újjáépíthetnék amit kell...
auditorium
2023. szeptember 22. 15:42
Meloni Michelt is meghivta, de csak Ursula mert Lampedusában megjelenni. A belgák, spanyolok, máltaiak, franciák, németek, osztrákok, horvátok sem lelkesednek a befogadásért. A horvátok most schengeni ország, tehát érkeznek hozzájuk is, majd tovább passzolják őket Szlovéniának, Szlovénia pedig elengedi a tömeget Trieszt felé, ahol a hid alatt hálnak és az utcán. A szlovénok nem veszik vissza őket. Maradnak a befogadó-humánus Itáliában, ahol a Vatikán emberszeretete és segitőkészsége erős. UGyanakkor saját országukat teszik tönkre, de ezt csak a "szovranista-populista-rasszista-" polgárok gondolják. A baloldal a mai napig adna állampolgárságot mindenkinek, aki Ol.o-ban születik. Akkor is, ha netán a szülők tovább utaznának gazdagabb országok felé. A baloldal tövábbra is "risorsa -resource"-nak tekintik a sok bevándorlót, bárhonnan érkeznek, bárkik. Nem értik, hogy ezért választott a nép jobbos kormányt, mert sok embert kell integrálni, ellátni, délen lenne mit tenni.
kovsa
2023. szeptember 22. 15:16
"Juan Fernando López Aguilar, az Európai Parlament polgári szabadságjogokkal foglalkozó bizottságának elnöke bírálta" Ez egy érdekes dolog. Mindenki a szabadságról, a szabadságjogokról beszél. De azt senki nem mondja el, hogy mindenkinek a szabadságjoga egyenlő. Senki nem rendelkezik TÖBB szabadságjoggal mind bárki más. És a magyar emberek szabadságjoga meghatározni, hogy kivel akarnak együtt élni. Kit fogadnak be Mo. területére. Kívülről senki nem kényszeríthet ránk senkit, ez része a mi szabadságjogunknak. Azok az embereknek, akik EU-ba akarnak jönni joguk lenne a saját szülőföldjükön boldogulni. Ebben kellene őket segíteni! A libernyákoknak is, főként nekik, ha már ennyire szívükön viselik a szabadságjogaikat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!