Elon Musk megint felbosszantotta az ukránokat

2023. szeptember 18. 18:48

Az üzletember az ellentámadás értelmét kérdőjelezte meg egy hozzászólásában.

2023. szeptember 18. 18:48

„Olyan sok halál olyan kevésért”– írta a milliomos David Sacks kockázatitőke-befektető hétfői X-bejegyzésére reagálva. Sacks egy térképet osztott meg, amely az ukrán ellentámadás előrenyomulását ábrázolja,  ami a befektető szerint olyan kicsi, hogy alig látszik.

Musk reakciójából egyértelműen kiderül, hogy nem ért egyet az ellentámadással, amely szerinte sokkal több halálos áldozatot követel, mint amennyi eredményt hoz.

Korábban már többször is kiderült, hogy a SpaceX és a Tesla alapítója nem áll egyértelműen Ukrajna pártján a háborúban, sokkal inkább a mihamarabbi béke híve. Ezt bizonyítja többek között az is, hogy a Starlink aktiválásával nem volt hajlandó hozzájárulni egy orosz-ellenes támadás sikeréhez, amivel szerinte ő maga is bűnrészes lett volna. Ezzel kapcsolatban szeptemberben azt nyilatkozta, mihamarabbi tűzszünetre van szükség, mert minden nap rengeteg ukrán és orosz fiatal hal meg a háborúban.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/George Nikitin

 

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 18. 22:38
Bosszantó alak ez a Musk. /Ukránok/
robogo72
2023. szeptember 18. 21:31
A ruszkik elfoglalt területen védekeznek, sikerrel, alacsony ráfordítással. Ennél jobb nemigen történhet velük katonai szempontból. Az ukránok a saját földjükön támadnak, sikertelenül, iszonyatos ráfordítással. Ennél rosszabb nem történhet velük katonai szempontból.
Akitlosz
2023. szeptember 18. 21:06
Elon Musk üzletember. Az űriparban ténykedik. Oroszország tehát számít és fontos neki, Ukrajna nem az. Érthetően.
5m007h 0p3ra70r
2023. szeptember 18. 20:25
Most ez akkor hogyan van? Mindenki, aki számít a világon Ukrajnát támogatja? Elon Musk, meg a 157 millió követője éppen nem. De rajtuk kívül tényleg mindenki? Eskü?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!