Amerikai lap: Soros azért vonult vissza Európából, mert nem sikerült „a demokráciát előmozdítani” a kontinensen

2023. szeptember 08. 09:39

A lap szerint több országban a „nyitott társadalmak” most védekező pozícióba kényszerültek.

2023. szeptember 08. 09:39

A Mandiner korábban már részletesen foglalkozott azzal, hogy kivonul Európából, s a világ más részeire koncentrál a jövőben a Soros György nevével fémjelzett, ám már a fia, Alexander által igazgatott Open Society Foundations (OSF), azaz a Nyílt Társadalom Alapítványok. Soros György tevékenységével foglalkozott egyik legújabb cikkében a Foreign Policy is. A Soros György által alapított, Nyílt Társadalom Alapítványok (Open Society Foundations) tevékenységének jelentős részét

a Globális Délre helyezi át, egyúttal csökkenti európai jelenlétét.

A lap megjegyzi, hogy az alapítvány munkájának új irányvonalát az amerikai milliárdos 37 éves fia, Alex Soros irányítja, aki fokozatosan megszünteti számos, régóta működő európai programját.

Soros tevékenysége nem hozta meg a várt eredményeket Európában, beleértve a közép- és kelet-európai, különösen a magyarországi és lengyelországi, valamint a posztszovjet térségben megvalósuló projektjeit.

A kommunizmus megdöntésében nagy szerepet játszottak,

ugyanakkor az olyan autoriter kormányok páncéljának áttörésében, mint amilyenek ma Oroszországban, Magyarországon és Lengyelországban vannak, siralmas a mérlege.

A nyitott társadalmak helyzete

Soros ezt nehézményezi, mivel úgy véli, hogy ezekben az országokban a „nyitott társadalmak” most védekező pozícióban vannak, és a tekintélyelvű tendenciák erősödnek.

A cikk végén summázzák a szervezet sikertelenségét a térségben. A „populista hullám” óta az OSF képtelennek bizonyult arra, hogy a demokratikusan választott autoriter kormányok burkát úgy feltörje, ahogyan a szovjet kommunizmusét tette. Tavaly a Fidesz újabb kétharmados többséget szerzett a magyar parlamentben. A lengyel Jog és Igazságosság majdnem ugyanilyen sikeres volt. Vlagyimir Putyin Oroszországa pedig szintén támadhatatlan, legalábbis az OSF módszereivel.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: Fabrice Coffrini/AFP

Összesen 24 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
istvanpeter
2023. szeptember 08. 11:14
Jó, de vegyük már észre, hogy Sorosék a háttérhatalmi maffia vezető ügynökeiként végzik az emberi társadalom bomlasztását és az anyagi forrásokat is onnan kapják. A világon megközelítőleg harmincötezer felforgató alapítvány és egyéb kvázi civil szervezet működik, amelyeket a Soros vagyonból nem lehetne finanszírozni. Mindennek megfelelően szó sincsen semmiféle visszavonulásról, legfeljebb csak valamilyen belső mozgásról, átrendezésről.
connorj
2023. szeptember 08. 10:49
🇭🇺 https://www.tiktok.com/@vitezkatryn_pph/video/7262357081456430368?_t=8fVrgteh2v2&_r=1
P_F_Juli
2023. szeptember 08. 10:48
izvesztyija 2023. szeptember 08. 09:47 "Magyarországról minden amerikai erőközpont kivonul, ugyanis le lesz bombázva. " Ez INFORMÁCIÓ , vagy FENYEGETÉS? Mert akármelyikről is van szó, a MAGYAR TITKOSSZOLGÁLATNAK veled dolga van. Ezúttal szeretném az ILLETÉKES SZERVEK FIGYELMÉT ERRE FELHÍVNI!
csapláros
2023. szeptember 08. 10:38
izvesztyija 2023. szeptember 08. 09:47 - Mo. le lesz bombázva??? Oszt, ki által? SEMLEGESEK vagyunk, tehát a ruszki nem fog bombázni. Az amcsi meg azért nem fog, mert nincs mire akkor, amikor ott van neki a föld színével egyenlővé tett Fuckrajna, ahová akár 100 milliónyi fekát is betelepíthet a Száhel övezetből, aki fekák azután a maradék erőforrásokat is felzabálják, mint a 70-es évek elején a nádirtás céljából a halastavainkba telepített amurok. Ezek azután annyira kiirtották pl. a tihanyi Belső-tó növényzetét, hogy egymást zabálták. A fekák is így járnak majd Fuckrajnában, a világ leendő legnagyobb gettójában...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!