Washington hadihajókat vezényelt Alaszka partjaihoz

2023. augusztus 07. 22:15

Az Egyesült Államok részéről ez egy válaszlépésnek számít az orosz és a kínai haditengerészet közös hadgyakorlatára.

2023. augusztus 07. 22:15

Az Egyesült Államok több hadihajót és egy megfigyelő repülőt vezényelt Alaszka partjaihoz, ahol az elmúlt napokban az orosz és a kínai haditengerészet közös hadgyakorlatot tartott – közölte az amerikai haderő.

Az amerikai hadsereg északi parancsnoksága (NORTHCOM) hétfőn erősítette meg az Egyesült Államok legészakibb tagállama partjainál tett válaszlépést. A közlés szerint az északi parancsnoksághoz tartozó térségben légi és tengeri egységek hajtottak végre műveletet annak érdekében, hogy biztosítsák az Egyesült Államok és Kanada biztonságát.

A múlt héten legkevesebb 11 orosz és kínai hadihajó vett részt a közös őrjáratban és gyakorlatban,

amelynek során megközelítették az Aleut-szigeteket és Alaszka partjait, de mindvégig nemzetközi vizeken hajóztak. Az amerikai haderő négy rombolót és egy P-8 Poseidon tengeri járőrrepülőt küldött a térségbe.

(MTI)

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: ADAM C BARTLETT / IMAGE SOURCE / IMAGE SOURCE VIA AFP

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
julius68-2
2023. augusztus 09. 14:28
Ez aztán a kemény reakció, valószínűleg összeszarják magukat.
Cillei-Ulrich
2023. augusztus 08. 06:49
Csak nem a spájzban vannak az oroszok?
connorj
2023. augusztus 08. 06:27
https://m.youtube.com/watch?v=okNnyuHb_34&pp=ygUSa2lzc2luZ2VyIGluIGNoaW5h Egyik kézzel simogatnak, a másikkal odacsapnak...
files32
2023. augusztus 08. 06:23
A ner elit orosz jachtokon cirkál, de melegebb vizeken. egy olyan orosz bányamilliárdosé a fedélzeten Mészáros Lőrincékkel lefotózott Rose d’Or nevű hajó, aki a Balkánon aktív ingatlanbefektető, és akinek egyébként van egy másik Sanlorenzo gyártmányú jachtja is. A 62 méteres hajó a harmadik, egyben az eddigi legnagyobb jacht, amit a NER szűk elitje használ az elmúlt években.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!