Megvan az időpont: Trumpnak ekkor kell bíróság elé állnia

2023. augusztus 28. 21:52

A vád szerint a volt elnök és társai bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét.

2023. augusztus 28. 21:52

Donald Trump volt amerikai elnököt és vádlott-társait jövő szerdára idézték be a bíróságra a Georgia állambeli Atlantában, hogy ismertessék velük a 2020-as választásokkal kapcsolatos vádakat – közölte az illetékes bíróság hétfőn. A hivatalos iratokból kiderül, hogy Donald Trumpnak a kora délelőtti órákban kell megjelennie a bíró előtt, majd negyedórás időközönként a vele együtt megvádolt korábbi munkatársainak. 

A vádirat ismertetése egészen a délutáni órákig tart majd.

Múlt héten mind a 19 vádlott jelentkezett a Fulton megyei börtönben, ahol bűnügyi nyilvántartásba vették őket.  A volt elnököt és társait azzal vádolja Georgia állam Fulton megyéjének kerületi ügyésze, hogy bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét az államban, amikor a többi között 

az eredmények többszöri felülvizsgálatát próbálták elérni csalások megalapozott gyanújára hivatkozva.

A 2020-as elnökválasztással kapcsolatos szövetségi büntetőügyben szintén hétfőn jelölte ki az illetékes washingtoni bíró az első tárgyalási napot 2024. március 4-re.Tanya Chutkan bíró ezzel elutasította Donald Trump védőinek kérését, hogy az első tárgyalást a 2024-es elnökválasztás után tartsák meg. A bíró ugyanakkor két hónappal az ügyész által javasolt januári időpont utánra tűzte ki az első tárgyalás időpontját.

(MTI)

Nyitókép: GIORGIO VIERA / AFP

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zakar zoltán béla
2023. augusztus 29. 09:46
RAT Demo Cracy
formaegy-2
2023. augusztus 29. 09:14
)))))))))))) A lényeg, hogy Biden "demokratikusan", halottak szavazatával, stb. lett elnök.))))))))))) Biden szabadlábon, aki egy büdös terrorista (Északi-Áramlat felrobbantása!!!! - az, hogy kik hajtották végre a parancsot már mellékes!!!) egy rohadt gyilkos aki az ukrán embereket gyilkoltatja le az USA érdekekért, a korrupt csalásairól, a fiáról már ne is beszéljünk...........stb, stb. Köp! Nagyot! Arról pedig végképpen nem, hogy kik irányítják a törvényhozást az USA-ban........... Egy rohadt, gyilkos terrorista állam! Pffffffff!
pesszimista
2023. augusztus 29. 06:12
Trump elnökké választását megpróbálja megakadályozni a háttérhatalom. Ha mégis megválasztják, akkor a kormányzást lehetetleníti el, vagy a végső megoldással él. A demokratáknak is van esélyük, mert a világ országai finanszírozzák a jólétüket ,a nagy multik őket támogatják, a média nagy részét birtokolják, ezzel befolyásolni tudják a választókat. Vagyis Orbán kilátásai nem túl jók
iimre
2023. augusztus 29. 02:49
"A volt elnököt és társait azzal vádolja Georgia állam Fulton megyéjének kerületi ügyésze, hogy bűnszervezetben próbálták megváltoztatni a 2020-as elnökválasztás eredményét az államban, amikor a többi között az eredmények többszöri felülvizsgálatát próbálták elérni csalások megalapozott gyanújára hivatkozva." A megalapozott gyanú azt jelenti, hogy voltak bizonyítékaik. 1. Azzal kezdték hogy az ember által mesterségesen létrehozott covid-19 vírus elterjesztésével idejekorán biztosították, hogy általánosan elfogadott legyen a személyes megjelenés nélküli ún. levélszavazás. (Ennek azért van jelentősége, mert — a magyarral ellentétben — az USA-ban nincs aktualizált nyilvántartás a szavazókról (https://888.hu/amerika-london-parizs/miert-sokkal-konnyebb-elcsalni-egy-valasztast-a-tengerentulon-mint-itthon-4281654), ezért fogadhattak be gond nélkül halottak nevében leadott voksokat is, vagy számolhatták be több helyen is ugyanazt a szavazatot!)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!