Kézigránát robbant az idősotthonban Horvátországban, ahol ketten meghaltak

2023. augusztus 28. 13:09

Egyelőre nem tudni, mi történt pontosan.

2023. augusztus 28. 13:09
null

Kézigránát robbant egy idősotthonban Horvátországban, ahol ketten meghaltak, egy ember pedig megsérült – közölte hétfőn a rendőrség. A bombát az egyik idős lakó aktiválta. A robbanás vasárnap történt a Zágrábhoz közeli Dugo Selóban, egy idősgondozást nyújtó családi házban, ahol egy 85 éves férfi és egy 81 éves nő életét vesztette, egy 79 éves férfit pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

A rendőrség közleménye szerint a kézigránátot a 85 éves férfi robbantotta a fel a ház földszinti konyhájában. Rajtuk kívül még ketten tartózkodtak az idősotthonban, de ők nem sérültek meg.

Nada Petkovic, a Dugo Seló-i szociális intézet megbízott vezetője a horvát közszolgálati televíziónak azt mondta: egyelőre nem lehet tudni, a 85 éves férfi miért követte el tettét, de ismeretei szerint súlyos betegségben szenvedett, a legutóbbi orvosi vizsgálat pedig kimutatta, hogy állapota rosszabbodott.

A rendőrség már gyilkosság és gyilkossági kísérlet ügyében folytat nyomozást.

(MTI)

Nyitókép: Laurent Hamels / AltoPress / AFP. Illusztráció.

 

Összesen 6 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Krupp Skya
2023. szeptember 11. 05:29
Valami öreg ÁVH-s lehetett.
need-info
2023. augusztus 28. 15:15
Nem túl szép öngyilkossági forma, de legalább hagyta volna a másikat életben.
Fehér Agyar
2023. augusztus 28. 13:54
Valamelyik kisöreg még a jugoszláv háborúból bespájzolt, de már nem tudta rendesen kezelni a cuccot.
survivor
2023. augusztus 28. 13:50
lajozskao1g Egy tahó a Kék Osztrigából...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!