Jót tett a háború a cseh-német kapcsolatoknak

2023. augusztus 14. 19:39

Csehországban ma már nem lehet választást nyerni Berlin támadásával.

2023. augusztus 14. 19:39

A Frankfurter Allgemeine Zeitung tudósítója vasárnapi cikkében arról ír, hogy az ukrán háborúnak köszönhetően javulhatott Németország és Csehország kapcsolata. Míg eddig divat volt a cseh pártok körében a németek szidása, a német védelmi miniszter nemrég arról beszélt, hogy a két nép egymás partnerei az orosz agresszió megítélésében.

A két ország szoros gazdasági kapcsolatban áll egymással, bár

sokáig nem tudtak túllépni a múlt sérelmein, többek között azon, hogy a Benes-dekrétumok alapján elűzték a szudétanémeteket.

Olyannyira rendeződni látszik a viszony, hogy Csehország közölte, a V4 soros elnökeként el tudja képzelni, hogy Németország részt vegyen a Visegrádi Csoport valamelyik tanácskozásán.

Nyitókép: Facebook
 


 

 

 

Összesen 19 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Halder_1899
2023. augusztus 17. 09:28
Benes-dekrétumok máig nem lettek visszavonva. Van egy diszkrét bája, hogy egy teljes népcsoportot /német, magyar/ teszünk felelőssé, mintha pont ez lett volna a nácik ellen felhozott legnagyobb bűn............
Uztu
2023. augusztus 17. 07:41
Szudétavidék 2.0?
andris-923
2023. augusztus 15. 09:05
Csehország közölte, a V4 soros elnökeként el tudja képzelni, hogy Németország részt vegyen a Visegrádi Csoport valamelyik tanácskozásán. Tanácskozzatok ti csak együtt minkek nem kell érzékinyeti politikailag ! Ti már úgy is oda tartoztok
Akitlosz
2023. augusztus 14. 22:09
"Olyannyira rendeződni látszik a viszony, hogy Csehország közölte, a V4 soros elnökeként el tudja képzelni, hogy Németország részt vegyen a Visegrádi Csoport valamelyik tanácskozásán." Megfigyelőként. De csak ha ráér és nincsen ennél fontosabb dolga. Németországnak hasznos lenne, hiszen a V4-ek egymás szemét is kikaparják egy német autógyárért. Az egész térség német gazdasági befolyási övezet.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!