„Ezek a nők a változás katalizátorai!” – Közel száz nyíltan queer játékos volt a női focivébén

2023. augusztus 25. 11:44

Egy Twitterező szerint csodálatos, hogy a női focisták mutatják az utat, és felteszi a kérdést: vajon mikor történhet meg hasonló a férfi fociban is.

2023. augusztus 25. 11:44

A humenonline cikke szerint az Ausztráliában és Új-Zélandon nemrég lezajlott a női labdarúgó-világbajnokságon közel 100 olyan játékos és edző vett részt, 

akik nyíltan vállalják szexuális orientációjukat.

Azt írják: a világ például élőben nézhette, ahogy a spanyol csapat csatára, Alba Redondo a Zambia elleni 5 gólos győzelmet úgy ünnepelte meg, hogy megcsókolta párját. A cikkben kiemelik: 

Redondo barátnője egy katolikus egyetemen professzor.

A csókról készült fénykép bejárta a közösségi médiát. Egy Twitterező szerint például csodálatos, hogy a női focisták mutatják az utat, és azon töpreng, vajon mikor történhet meg hasonló a férfi fociban is.

Ezek a nők a világbajnokságon a változás katalizátorai. 

Ezek a sportolók bebizonyítják, hogy lehetnek hitelesen önmaguk, és ez nem veszélyezteti a sikereiket” – mondja Beau Newell, az ACON ausztrál LMBTQ civil szervezet egyik képviselője.

Nyitókép: FOCKE STRANGMANN / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 77 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kbs-real
2023. szeptember 08. 14:09
"közel 100 olyan játékos és edző vett részt, akik nyíltan vállalják szexuális orientációjukat." Szerintem sokkal többen vállalják. Nyíltan. Csak a heterok nem provokálnak vele másokat.
Skulo
2023. szeptember 07. 07:21
Szerintem ezek divatbuzi.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. szeptember 06. 20:45
Nagyon sajnálom a normális női focistákat, hogy ilyen undorító környezetben kell játszaniuk.
alenka
2023. szeptember 06. 15:58
Ezek a korcsok a pályán legközelebb már nem focizni fognak,hanem gusztustalankodni...bátorítva vannak,csakis az ukrán nácikhoz tudom őket hasonlítani....undor mindkettő....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!