Döbbenetes képsorok: videóra vették, ahogy házat sodor el az alaszkai árvíz

2023. augusztus 09. 07:34

Arra kérik a lakókat, ne maradjanak a part menti otthonaikban.

2023. augusztus 09. 07:34

A New York Times arról ír, hogy elképesztő károkat okoz az alaszkai Suicide Basin nevű gleccsertó áradása az állam fővárosában, Juneau-ban. Hozzáteszik: bár korábban is gondot jelentett a hirtelen lezúduló víztömeg az egyre melegebb nyarak idején, idén még brutálisabbak a hatások. 

Itt például egy ház a Mendenhall folyóba omlik:

Itt pedig az is látszik, hogy egy hatalmas fenyőfát dönt fel és sodor magával a víz:

Állítólag személyi sérülés nem történt még a térségben, de a helyi hatóságok kérik a lakókat: hagyják el a vízpart közelében fekvő otthonaikat.

Nyitókép: X

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
anegy_
2023. augusztus 09. 14:06
Egy magas parton lerakott "faláda-kupac" alatt az erős sodrás kiszélesítette a medret, ami leomlott. Úr Isten! Ezt láthatta a világ, meg az ostoba ott lakók ésszerűtlen lakhatását.
need-info
2023. augusztus 09. 10:17
Úszó erőd... Tartós tejet már ne vegyenek.
Ízisz
2023. augusztus 09. 08:50
Z. Ezek nem házak, csak ahelyett vannak... Rendszeresen viszi a különböző viharos időjárás ezeket a papírházakat, de csak ezeket építik továbbra is!!! Egy emeletes házon belül is olyan vékonyak a falak, mennyezet hogy még a szomszéd szuszogását is lehet hallani!!! Sőt szállítható egyik helyről a másikra!!! Beton tuskókra helyezik a könnyű házakat, így aztán nem probléma egy nagyobb viharnak, orkánnak megemelni... Háát ha ez jó nekik??? 🤨
Kormánypárti2
2023. augusztus 09. 07:47
Ez már csak másfél szobás.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!