Bogár László: Olyan, hogy Ukrajna már nincs

2023. augusztus 03. 16:33

A közgazdász szerint egyre inkább nyilvánvaló, hogy a háború nagy nyertese Kína.

2023. augusztus 03. 16:33

Békefenntartás helyett háborúfenntartásra törekszik az Európai Unió, fogalmazott Boros Imre a Hír TV Háború Ukrajnában című műsorában. A közgazdász rámutatott: a valószínűsíthető jobboldali erősödést hozó jövő nyári európai parlamenti választások előtt az Európa Bizottság évekre bebetonozná most folytatott politikáját, hogy a következő bizottságnak ne lehessen más választása. 

Bogár László a műsorban arról beszélt: az EP-választások mellett a szintén jövőre esedékes amerikai elnökválasztás is nagyban befolyásolhatja majd az európai folyamatokat, mivel 

Európa gyakorlatilag az amerikai hatalom vazallusállamává züllött. 

„Olyan, hogy Ukrajna nincs. Az a 27 millió ember, aki ott él, már azt sem tudja előállítani, ami afrikai szintű nyomorúságos életének fenntartásához szükséges, nem hogy egy háborút finanszírozzon”, fogalmazott nagyon határozottan a műsorban Bogár, aki ezt követően hangsúlyozta: az európai nemzetállamoknak kell eltartaniuk Ukrajnát és finanszírozni a háborút. Erről azonban a legcsekélyebb mértékben sem kérdezte meg senki a demokrácia nevében az európai embereket, tette hozzá. 

Bogár László szerint lassan egyértelművé válik mindenki számára, hogy a háború nagy nyertese Kína és minél tovább húzódik a háború, annál többet nyer rajta az ázsiai ország. 

A műsor második felében elhangzott, Zelenszkij retorikai szempontból némiképp változtatott, amikor Kárpátalja jövőbeli jelentőségéről beszélt, ám Bogár László arra figyelmeztetett, egyrészt az ukrán elnök nem említette a helyi magyarságot, másrészt a retorikai váltás nem feltétlenül jelent sokat. 

A teljes beszélgetés itt meghallgatható: 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 157 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lbs0420
2023. augusztus 04. 03:03
A retorikaváltás Zelenszkíjnél, ennél az ócska ripacsnál semmit nem jelent! A dolgokat elfigyelve közeleg az idő, hogy a jenkik eldobják,mint egy kiürült Coca Colás dobozt! De addig még - sajnos - igen sokan fognak meghalni! Egyébként ha a ténykedését nézzük, a katonai műveletekbe való belekontárkodásai miatt a biztos halálba belehajszolt katonái hozzátartozóinak a számára egy mocskos, pitiáner viselkedésű tömeggyilkos!
drrc
2023. augusztus 03. 20:56
Fene tudja, mi igaz az ukrán gazdaságról. Sokáig azt hittem, szétcsúsztak teljesen, de aztán valahol láttam egy cikket, ami szerint csak 35% körüli értékkel szűkült a gazdaságuk, mert a nyugati részen minden rendben van. Az a baj, nem lehet tudni, mit lehet elhinni, ellenőrizni se lehet sokmindent, hacsak nem megy oda az ember körülnézni.
kelemikes-2
2023. augusztus 03. 20:45
https://mandiner.hu/kulfold/2023/08/putyin-az-orosz-tisztviselok-hasznaljanak-orosz-autokat Laci bának, orosz barát honfitársaknak, NER tisztségviselőknek??
Ehetős Odó
2023. augusztus 03. 20:42
Az lesz a szép nap, ha végre szét lesz szaggatva ez az összetákolt bábállam és mindenki visszakapja, ami az övé volt, marad egy fél-dunántúlnyi Ukrajnácska, nagyjából az, ami az egyik "Ukrajnája", azaz hátországa, határvidéke volt az orosz birodalomnak hajdanán. "Ukraina (a.m. határország), e néven nevezték a moszkvai és az egykori Lengyelországban azon kevésbé népes határvidékeket, amelyek a tatárok és egyéb nomadizáló népek országai felé estek. Volt moszkvai, rjazáni, szibériai stb. U. Legtovább megtartotta e nevet azon vidék, amely a középső Dnyepr mindkét partján terült el, tehát a lengyel kijevi vajdaság a kis-orosz és szaporogi kozákok lakhelyeivel együtt. Jelenleg a nagyobb része Csernigov, Kijev és Poltava orosz kormányzóságok közt van megosztva. Az egykori szlobodai U. pedig, amely a XVII. században keletkezett, Harkov kormányzóságot alkotja." (Pallas Nagylexikon, 1897.)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!