Ukrán rakétát lőttek le egy dél-oroszországi város fölött, több ember megsérült

2023. július 29. 13:43

Tizenhat ember kért orvosi segítséget, közülük tízet kórházba szállítottak. Utóbbiak közül kilencen közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek, egy sérült súlyos állapotban van.

2023. július 29. 13:43

Minden tömegrendezvényt lemondtak a dél-oroszországi Rosztovi területen, az Azovi-tenger partján fekvő Taganrogban, miután pénteken egy lelőtt ukrán rakéta lehulló darabjai több embert megsebesítettek, és károkat okoztak – közölte a helyi közigazgatás Telegram-csatornáján.

Az incidensnek nincs halálos áldozata. Amint Vaszilij Golubjev, a Rosztovi terület kormányzója elmondta, a rakéta darabjai a város központjában, 

a helyi szépművészeti múzeum területén értek földet. 

Károsodott az épület fala és teteje, valamint a szomszédos többlakásos társasház, továbbá garázsok és gazdasági épületek. Hatósági közlés szerint 16 ember kért orvosi segítséget, közülük tízet kórházba szállítottak. Utóbbiak közül kilencen közepesen súlyos sérüléseket szenvedtek, egy sérült súlyos állapotban van. Gyerekek nincsenek a sérültek között.

A moszkvai védelmi minisztérium közlése szerint az orosz légvédelem által lelőtt ukrán eszköz egy szovjet gyártmányú SZ-200-as légvédelmi rakétából átalakított támadó rakéta volt.

(MTI)

Nyitóképünk illusztráció: Ukrán katonák Grad rakéta-sorozatvetővel lőnek orosz állásokat a kelet-ukrajnai Donyecki területen, Bahmut térségébe húzódó frontvonalnál 2023. júlus 12-én. MTI/AP/Roman Chop/Roman Chop

 

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kaffogó hebrencs
2023. július 29. 18:07
Egy újabb ukrán háborús bűn.
kukubenko
2023. július 29. 14:30
Megrendelésre dolgoznak. Hiába tagadja a bidé kormányzat, hogy nem mi mondtuk. Az eszkaláció az irány, hogy minél több halott, fegyver és kár legyen. Most majd megint lehet ájvékolni, hogy a csúnya oroszok lövik az óvodákat, játszótereket meg a szülőotthonokat.
Ehetős Odó
2023. július 29. 14:22
Baj lesz még ebből, more.
Bitrex®
2023. július 29. 14:01
Ukik nagyon feszegetik a pofonosládát. Mert őszintén! Mi a céljuk mondjuk Taganrog megtámadásával? Azt gondolják, hogy majd akkor kivonulnak az oroszok Mariupolból? Csak ész nélkül pufogtatnak ide-oda kétségbeesésükben. Aztán meg csodálkoznak, ha elkenik a pofájukat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!