Putyin vagy a káosz?

2023. július 12. 09:44

A Kreml egyértelműen felelős a Jevgenyij Prigozsin keltette zűrzavarnak a kialakulásáért, végül azonban jól kezelte magát a zendülést.

2023. július 12. 09:44
null
Stier Gábor
Stier Gábor
Moszkvatér

„A Kreml egyértelműen felelős a Jevgenyij Prigozsin keltette zűrzavarnak a kialakulásáért, végül azonban jól kezelte magát a zendülést. Még nem teljesen világ os, hogy miként, de a fő célját elérte, az egyre toxikusabbá váló Prigozsint kiszorítja az orosz politikai porondról, és a Wagnert kicsavarja a kezéből, de túl nagy árat fizetett érte. Hogyan hatott Vlagyimir Putyin népszerűségére, az orosz politikai rendszer stabilitására a zendülés? Milyen hatással lehet ez a háborúra, és miért reagált rendkívül visszafogottan a történtekre a Nyugat?

A szappanopera újabb és újabb fordulatokat hoz, szép lassan azonban lenyugodnak a kedélyek, és Oroszország túllép a Jevgenyij Prigozsin keltette 22 órás ijedelmen. A kép egyszerre tisztul, és lesz homályosabb, az azonban egyre világosabbá válik – amit korábban is állítottunk –, hogy nem színjáték volt a Wagner csoport két-háromezer zsoldosának Moszkva ellen vonulása. Pedig az ilyen esetekben már megszokott, összeesküvés elméletekben nem volt hiány. Sokan gondolták úgy, hogy Vlagyimir Putyin és Jevgenyij Prigozsin közösen kitervelt forgatókönyvét látják. Felmerült például, hogy az oroszok ezzel csak el akarják terelni az ukránok és a Nyugat figyelmét. De felvetődött az is, hogy Moszkva csapdát állított, ki akart provokálni egy nem megfelelően előkészített ukrán támadást, amit aztán szétver. De olvashattunk arról is, hogy valójában a két orosz titkosszolgálat, az FSZB és a GRU összecsapását láthattuk, míg egy következő, valamivel már életszerűbb verzió szerint a hatalom tudott az előkészületekről, és rávitte a „bahmuti hőst” a jégre, a zendülés ugyanis érzelmileg eltávolította őt a társadalom többségétől, így ezzel megalapozták Prigozsin és a Wagner kiszorítását.”

Nyitókép: Pixabay

 

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 1 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
gyzoltan-2
2023. július 27. 10:25
"Putyin vagy a káosz?" -a felvetés jogosságához kétség sem férhet! Putyin kiiktatása beláthatatlan, kiszámíthatatlan következményekkel járhat... Kevés volt a zsidó Prigozsin próbálkozása a zűrzavar, a káosz kiváltására..! -amely akár döntő faktornak is bizonyulhatott volna, a zsidóság újabb, nagy horderejű, háborújában... Némileg ismerve a zsidóság mentalitását, hozzáállását, a zsidóság újabb győztes háborújáról beszélhetünk.., csak ki kell várni a végét...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!