Ismét erkölcsrendészet ellenőrzi a fejkendőviselési előírásokat Iránban

2023. július 16. 20:31

Az ország vezetése kemény büntetéseket helyez kilátásba az előírások megsértőire.

2023. július 16. 20:31

Iránban ismét az erkölcsrendészet ellenőrzi a fejkendőviselési előírásokat – jelentette be a rendőrség szóvivője vasárnap.

Az erkölcsrendészet illetékes alakulatai mostantól az egész ország területén járőröznek gyalogosan, illetve autóval, és intézkedni fognak az előírások megsértőivel szemben – ismertette az ISNA iráni hírügynökség a szóvivő közlését

A hidzsáb viselésére vonatkozó előírás Iránban nem újkeletű, de különös jelentőséget kapott a tavaly őszén kitört országos tüntetéshullám miatt, amelyet Mahsza Amini halála váltott ki. 

Az öltözködési szabályok megsértése miatt előállított fiatal kurd nő az erkölcsrendészet őrizetében halt meg. 

Az ország politikai és vallási vezetése elleni tiltakozásba átcsapó tüntetési hullám nyomán az erkölcsrendészet alakulatai egy időre eltűntek a nagyvárosok utcáiról.

Az ország vezetése nemrégiben beterjesztett a parlamentben egy törvénytervezetet, amely egyebek között kemény büntetéseket helyez kilátásba az előírások megsértőire.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: Pixabay

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. július 17. 04:45
Kinek a buzik kiknek a rend, fegyelem.
caladan
2023. július 16. 22:07
Beteg állatok, barátkozik is velük a Vekkerbrancs.
Kovács Ubul
2023. július 16. 21:56
A magyar "jobboldal" pólusváltó reménységei.
kislaci-2
2023. július 16. 21:22
nálam otthon levehetné az összes rongyot
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!