Hihetetlen, de igaz: megjelent a Soros-szótár

2023. július 10. 21:29

A szerzők, Varga Zoltán és Szemes Máté öt éven át gyűjtögették a médiában felbukkanó Soros-szavakat.

2023. július 10. 21:29

Nem mindennapi szótár került forgalmoba. Ugyanis mostantól elérhető a Soros-szótár minden olyan kifejezéssel, amely valaha megjelent a magyar nyelvű sajtóban, és szerepel benne a „Soros-” előtag. A szerzők, Varga Zoltán és Szemes Máté öt éven át gyűjtögették a médiában felbukkanó Soros-szavakat. Több mint 600 ilyen kifejezés került be a kiadványba.

„Azt hihetnénk, hogy csak egy erős poénról van szó, pedig a szótár valójában azt bizonyítja, mennyire véresen komoly ez a jelenség: az elmúlt években olyan méreteket öltött a sorosozás, hogy az már a teljes magyar szókincs 1 százalékában tetten érhető” – írja a kiadványról a Telex.

A szótárban többek között olyan kifejezések is szerepelnek, mint a Soros-egyetem, a Soros-kotta, a Soros-téboly, a Soros-őrület, a Soros-terv vagy éppen a Soros-sütiforma.

****

Nyitókép: Alexander Soros Facebook-oldala

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. július 11. 16:51
Az anyja az oka mindennek, hogy ezt a szemetet a világra hozta, és azután nem herélte ki!
nnjohn
2023. július 11. 15:50
Lesz az még több is, ha a Soros-klán így folytatja a világ-disztópia építését....
Szuperszig
2023. július 11. 13:15
Mindjárt csinálhattak volna egyy Orbán-szótárt is, ha ennyire ráérnek. Elég lett volna csak a Bartus nevű kretén írásaiból válogatni, hogy 700-ig eljussanak.
medvemagyar
2023. július 11. 11:24
Ez jó ötlet. Amíg ilyen faszságokkal töltik az időt, addig sem tesznek kárt fontosabb dolgokban.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!