Halálos baleset történt a legnagyobb orosz urándúsító üzemben

2023. július 15. 10:20

A Roszatom közleményt volt kénytelen kiadni.

2023. július 15. 10:20
null

Egy ember életét vesztette egy palack urán-hexafluoriddal történő nyomásmentesítése következtében az Ural Elektrokémiai Üzemben, a szverdlovszki régióban – olvasható a Roszatom által kiadott közleményben

A közlemény szerint a technikus halálát „fizikai sérülés” okozta, amelyhez az urán-hexafluoridnak, az urándúsításhoz használt kémiai vegyület tartályának sérülése vezetett.

Az erőmű tulajdonosa, a Roszatom szerint a vegyület szegényített formája kevésbé radioaktív, mint a természetes urán. A közlemény arról is beszámol, hogy a többi alkalmazottat orvosi vizsgálatra küldték, legtöbbjüket már haza is engedték a fertőtlenítési procedúra után.

Az üzem azt is közölte, hogy atomerőműveknek dúsítja az uránt, és a maga nemében a legnagyobb ilyen létesítmény a világon. A baleset okait vizsgálják.

Nyitóképünk pusztán illusztráció. Fotó: MTI/EPA/Martin Divisek

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Szutykok
2023. július 15. 15:09
Még egy sikeres ukrán akció.....!!!!! SLAVA UKRAINI!!
Finta László
2023. július 15. 14:21
A Roszatom nem jó atom!
I_Isti
2023. július 15. 12:23
Valaki kérdezze meg légyszo Dr. Aszódi Attila prof. urat, hogy ez mit jelent!
letsgobrandon-2
2023. július 15. 11:36
az urándúsító nem reaktor nem robban , nem olvad le ... teljesen más folyamat .. kibaszott zöldhülyék
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!