Deutsche Welle: Ezért nem működnek az EU-s szankciók Oroszország ellen (Videó)

2023. július 07. 15:18

A kiskapukon keresztül folyamatosan áramlanak a különféle termékek Európából Oroszországba.

2023. július 07. 15:18

A Deutsche Welle szerdán a YouTube-on közzétett rövid dokumentumfilmjében annak jár utána, miért nem működnek az Oroszország ellen meghozott uniós szankciók. 

Az ukrajnai invázióra válaszul az Európai Unió szankciókat vezetett be Oroszország ellen. Ám az idő előrehaladtával egyre gyakrabban merül fel a kérdés, hogy vajon tényleg működnek-e a szankciók, és nem lehet-e azokat különféle kiskapukon keresztül kijátszani. Bizonyíték van rá, hogy olyan termékek jutottak el Oroszországba, amelyeket hadászati célokra is lehet használni: a mikroelektronikától kezdve a kapcsolódó iparágak cserealkatrészein át az autókig és fegyverekig. De mégis hogy lehetséges ez a szankciók közepette? És hol vannak azok a bizonyos kiskapuk? 

A Deutsche Welle riportere, Miodrag Soric ezekre a kérdésekre keresve a választ Georgiában utazott, amely ország szeretne csatlakozni az EU-hoz, és hivatalosan támogatja a szankciókat.

Georgia ugyanakkor közli szomszédja Oroszországnak, így nagyban függ gazdaságilag és geopolitikailag is Moszkvától. 

Feltehetően óriási mennyiségű export szállítmányok tartanak Oroszország felé Georgián, Kirgizisztánon és Örményországon keresztül. De vajon hogyan jutnak el oda az áruk, és hogyan lehetne ezt meggátolni? Teszi fel a kérdést a riporter.

A csatorna tényfeltáró videója itt tekinthető meg:

Nyitókép: YouTube, képernyőkép

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
letsgobrandon-2
2023. július 08. 16:27
Mi az hogy nem működnek ? .. ORBÁN MEGVETTE EZEKET IS !
Namond
2023. július 07. 22:59
Nahát!! Kedves Deutsche Welle, mióta nem működnek Oroszország ellen az US Bidén átnyomott EU-s szankciói ?
Janika50
2023. július 07. 20:22
Korábbi kamionosként jó volt nézni a retrót. Nem csak Európa volt, hanem a Közel-Kelet, Irán, pakisztán, Afganisztán, Észak Afrika és a nagy Szu. A moszkvai körgyűrűn mikor láttam, Habarovszk 10940 km, megálltam, vissza sétáltam, hogy megnézzem újra. Egy üveg vodku lett a megállás dija. De nem ezért ragadtam tollat. A Deutsche Welle már csak tudja, miként kell kijászani az ilyen emeletes marhaságokat. Ismét kiderült, kiknek a háborúja zajlik.
Málaga21
2023. július 07. 18:10
"A kiskapukon keresztül folyamatosan áramlanak a különféle termékek Európából Oroszországba." Jaj de hülyék ezek az eu-ban. Hát akkor miért nem a kiskapuk gyártására vetnek ki szankciókat.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!