Breaking! Megbukott a Rutte-kormány Hollandiában!

2023. július 07. 21:00

A kormánykoalíció nem tudott megállapodni a migránsok kezelésének kérdésében.

2023. július 07. 21:00

A holland kormánykoalíció összeomlott, miután nem sikerült megegyezniük a Hollandiába érkező menedékkérők számának kezeléséről – számolt be a holland NL Times. A cikk szerint Mark Rutte kabinetjének kulcsemberei több napos tárgyalást követően sem tudtak kompromisszumra jutni.

A konszenzusra tett utolsó kísérlet péntek este eredménytelenül zárult,

amikor Eric van der Burg, a menekültpolitikáért felelős államtitkár utolsó javaslatát vitatták meg. Van der Burg állítólag olyan javaslatot terjesztett elő, amely megakadályozná, hogy több menedékkérő lépjen be, ha a befogadásukra létrehozott létesítmények túlzsúfoltak lesznek. Tavaly többször előfordult ilyen helyzet, ami nemzetközi tiltakozást váltott ki, mivel a menedékkérők a Ter Apel befogadóközpont előtt voltak kénytelenek táborozni rendkívül rossz körülmények között, orvosi ellátáshoz, tiszta vécékhez vagy zuhanyzókhoz való korlátozott hozzáférés mellett.

Nyitókép: Robin UTRECHT / ANP / AFP

 

Összesen 190 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
makapaka2
2023. július 09. 12:15
Sajnos sok az agy mosott Hollandiában is, és rengeteg a szavazatképes migráns is. Így nincs sok remény egy normális fordulatra.
Ma is bukik a Zorbán...
2023. július 09. 11:14
Ruttét és a többi bolsevista gazembert bíróság elé kell állítani.
P.Béla
2023. július 08. 23:31
A brüsszeliták mellett az egyik legnagyobb EU-s gazember ez a Rutte . Majd valamilyen más arányú koalícióban folytatja a normalitás elleni politikáját. Teljesen mindegy, hogy jobboldali vagy baloldali egy párt arrafelé.
fabulon a bőre őre
2023. július 08. 18:27
A Rutte-kormány: Rutte jobboldali-liberális pártja, a VVD, a progresszív D66, a kereszténydemokrata CDA és az ortodox keresztény Christen Unie.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!