Az ukrán katonák szerint ezek az ellentámadás lehetséges végkimenetelei

2023. július 10. 12:28

Minél közelebb van egy katona a frontvonalhoz, annál pesszimistább.

2023. július 10. 12:28

Több mint egy hónapja tart már az ukrán ellentámadás, de még mindig nem érkeznek egyértelmű hírek azzal kapcsolatban, hogy melyik fél áll jobban. Bár az ukrán lapok többnyire pozitívan írnak a helyzetről, a fronton harcoló katonák már nem ennyire bizakodóak. A katonák körében háromféle elmélet kering az ellentámadás lehetséges végkimenetelével kapcsolatban, számol be a BBC tudósítója.

 

Általában minél közelebb van egy katona a jelenleg a Fekete-tenger partjától az orosz–ukrán határig húzódó, mintegy 1000 kilométer hosszú frontvonalhoz, annál pesszimistábban áll hozzá a helyzethez. 

 

Az egyik elterjedt forgatókönyv, hogy az ukránoknak nem sikerül áthatolni az oroszok védelmén. Mivel Kijev régóta beszél az ellentámadásról, az oroszoknak volt idejük felkészülni. Ráadásul a védekezők létszámfölényben vannak és fejlett rakétarendszerrel rendelkeznek. Eszerint az elmélet szerint a háború nem dől el a csatatéren, csak politikai alkuval.

A második elképzelés, az úgynevezett faelmélet szerint az ukránoknak sikerül törést okozni a frontvonalon, de ledönteni nem fogják tudni. Bár valamennyire sikerül előrehaladniuk, átütő sikert nem fognak elérni.

A harmadik, legoptimistább forgatókönyv szerint az ellentámadás jó úton halad, és heteken vagy hónapokon belül az orosz védelem összeomlik, és az ukrán hadseregnek lehetősége nyílik a stratégiai jelentőségi területek visszafoglalására, Kijev csapatai pedig a Krím félsziget közelébe is eljuthatnak, vagy akár oda is bevonulhatnak. 

Nyitókép: MTI/AP/Libkos

 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. július 10. 17:36
A szülőknek azt hazudta, örökbeadja gyermeküket. 25 ezer dollárért akart eladni szervkereskedőknek egy ukrán férfi egy egyéves csecsemőt. Az illető az kisbaba szüleinek azt hazudta, a háború borzalmai elől kimenekíti az országból a picit, sőt, már meg is találata az örökbefogadó családot. Ötezer eurót fizetett a csecsemőért, akit aztán a szervkereskedőknek adott volna el ötszörös pénzért. Az ukrán-szlovák határon kapták el a 43 éves éves férfit. -------------------- https://www.borsonline.hu/aktualis/2023/07/ukran-csecsemo-szervkereskedelem?utm_source=origo.hu&utm_medium=referral&utm_campaign=brb_bors_aktualis_04
Boruss Demeter
2023. július 10. 15:39
Az ukránok azzal nem számolnak, hogy mi történik akkor, ha az "A" verzió esetén az oroszoknak marad elegendő erejük ahhoz, hogy nagyszabású támadáshoz az adott esetben igencsak legyengült, megtizedelődött ukrán csapatok ellen. Akkor nemigen lesz politikai megoldás... csak később-
Aerion
2023. július 10. 14:27
A degenerált nyugat az utolsó ukránig harcol. És utána, mit fognak csinálni?
Master
2023. július 10. 13:30
Nem hinném hogy az átlag ukrán katona elhinné hogy győzhet Ukrajna ebben a háborúban. Viszont, sikerült az egész országot kiárusítani és a népet elüldözni. Ezért minimum fejlövés jár az összes vezetőnek. és akkor még nagyon humánusak lesznek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!