Alig indult el, máris illegálisan gyűjthet adatokat Zuckerberg legújabb közösségi oldala

2023. július 26. 12:56

„A Threads érzékeny információkat gyűjt, például faji vagy etnikai adatokat, szexuális irányultságot és egyebeket” – feltételezi egy kiberbiztonsági elemző.

2023. július 26. 12:56
ZUCKERBERG, Mark

Adatbiztonsági szakértők már most arra figyelmeztetnek, hogy a Meta Csoport új közösségi oldala, a Threads illegálisan gyűjthet adatokat a felhasználóktól – tájékoztatott a Cybernews.

Az adatok gyűjtése jogalap nélkül történhet.

A Threads érzékeny információkat gyűjt, például faji vagy etnikai adatokat, szexuális irányultságot és egyebeket” – feltételezi a Surfshark kiberbiztonsági elemzője.

A vállalat azon félelmének is hangot adott, mi szerint a felhasználók nem biztos, hogy élni tudnak majd az általános adatvédelmi rendelet szerinti jogaikkal, amennyiben élni szeretnének vele. A lap emlékeztetett rá, hogy

a Threads azonban még nem indult el az EU-ban, ahol az iránymutatást szigorúan betartják.

A Cybernews arról is beszámolt, hogy a Threadsre a hónap eleji indulását követő első héten több mint 100 ezren iratkoztak fel. Július 14-ére azonban mindössze 23,6 millió napi aktív felhasználója volt csak Mark Zuckerberg új közösségi oldalának.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/AP/Francisco Seco

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
SzaboGeza
2023. július 26. 19:08
Nem beszélni, büntetni!!!!! Csak elmegy a kedvük, a jóságosan jogellenes viselkedéstől!!!:)
KBA98
2023. július 26. 16:12
ez egy szemét pali
EX_Terminator
2023. július 26. 15:21
Ti nekem hiába pofáztok, ti nekem hiába ugattok, ti nekem hiába parancsolgattok, egészen egyszerűen csak agyon lesztek ütve!
EX_Terminator
2023. július 26. 15:16
Tudod hogy mik vagytok ti csupohegyike? Nem vagytok királyok nem vagytok állam, nem vagytok ti törvény nem határozhattok és pofázhattok ti bele az ég adta ég világon SEMMIBE!!! és pláne!!! Soha nem dönthettek helyes és helytelen élet és halál dolgában. TI AKÁRMIT IS TEGYETEK CSAK CIVIL SZARHÁZIAK VAGYTOK AKIK TÚL SOKAT ENGEDNEK MEG MAGUKNAK ÉS HA VESZITEK A BÁTORSÁGOT HOGY BÁRMIBE IS BELEUGASSATOK? Egyszerűen csak hullák vagytok!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!