Wall Street Journal: Prigozsin túszul akarta ejteni az orosz védelmi minisztert

2023. június 28. 17:32

Sőt, nem célzott volna alább a zsoldosvezér: Sojgu mellett Geraszimov tábornokot is túszul akarta ejteni.

2023. június 28. 17:32
null

A Wall Street Journal arról ír, hogy a múlt heti egynapos lázadása során Jevgenyij Prigozsin zsoldosvezér túszul akarta ejteni Oroszország katonai vezetését. A portál meg nem nevezett nyugati tisztviselőkre hivatkozva kijelenti, hogy Prigozsin felgyorsította a terveit, miután az orosz belföldi hírszerzőszolgálat tudomást szerzett a tervéről.

Szerintük a zsoldosvezér terve azért dőlt dugába, mert idő előtt indította azt el – mivel a titkosszolgálat megneszelte.

A WSJ szerint Prigozsin túszul akarta ejteni Szergej Sojgu védelmi minisztert és Valerij Geraszimov tábornokot, az orosz vezérkar főnökét, amikor azok ellátogattak volna egy Ukrajnával határos déli régióba. Viszont az FSZB megneszelte a dolgot két nappal a látogatás előtt, mivel a lázadás nesze valahogy kiszivárgott Prigozsin táborából.

Mint írták, „nyugati tisztviselők szerint az eredeti tervnek jó esélye volt a sikerre, de az összeesküvés kiszivárgása után kudarcot vallott, így Prigozsin kénytelen volt egy alternatív tervet rögtönözni.”

Nyitókép: AFP/Telegram

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
hátakkor
2023. június 29. 09:00
Geraszimov nem tömlöcben van már?
zakar zoltán béla
2023. június 28. 20:44
Én sem!
fenris
2023. június 28. 18:44
Hát, okosabb is lehetett volna Krapulax...
XTRO
2023. június 28. 18:18
Nincs ezeknek semmi fantáziája.. miért nem rögtön Putyint akarta túszul ejteni ?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!