Dübörög a kulturális háború: Zelenszkij aláírta az orosz könyvek behozatalát és terjesztését tiltó törvényt

2023. június 22. 17:33

„Úgy gondolom, hogy a törvény helyes” – fogalmazott az ukrán elnök.

2023. június 22. 17:33
null

Volodimir Zelenszkij aláírta az oroszországi könyvek kereskedelmi behozatalának tilalmát, ami a legújabb lépés a két ország közötti kulturális kapcsolatok csökkentésére Moszkva inváziója után – számolt be a Telegraph.

– írta Zelenszkij elnök a Telegram üzenetküldő alkalmazásban. Az elnök mindemelett aláírt egy törvényjavaslatot, amely szintén megtiltja a Fehéroroszországban vagy a megszállt ukrán területen nyomtatott könyvek kereskedelmi behozatalát. A parlament által egy éve elfogadott törvényjavaslat azt is előírja, hogy külön engedélyt kell kérni az orosz nyelvű könyvek harmadik országból történő behozatalához.

***

Nyitókép: MTI,EPA,Az ukrán elnöki hivatal sajtószolgálata

 

Összesen 42 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Dezsőke
2023. június 23. 16:02
békét a könyveknek
Bajuszkirály
2023. június 23. 11:04
A vezetőnek primitív és militáris kinézete van. Egy fura jelképet hord a ruháján és tüntet fel mindenhol. A hagyományos értékekre fittyet hány, a számára nemkívánatos kultúrális értékeket megsemmisíti, a kisebbségeket nemzetiségük alapján kiközösíti, kinyírja. A vezetésből eltávolítja (ki tudja hogyan) a számára "ellenséges" embereket. Kiváncsi vagyok mikor fog szobrot állítani magának meg a jelképének. Esetleg még hiányzik egy újfajta köszöntés, amiben meg kell dicsérni a csodálatos vezetőt. ÉBREDJÜNK MÁR FEL!!!! EZT TÁMOGATJA A NYUGAT???? Hihetetlen. Ettől még persze az oroszok agresszorok, de ez nem mentség erre a borzalmas ukrán vezetésre.
LancelotDuLac
2023. június 23. 02:17
Dübörög a kulturális háború: Zelenszkij aláírta az orosz könyvek behozatalát és terjesztését tiltó törvényt" Igaza van! ki a faszt érdekel Dosztojevszkij?
Johann Luipigus
2023. június 22. 22:19
A történelem ismétli önmagát. Dolfi is lent kezdte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!