Rasszista beszólások miatt szakadt félbe két válogatott focimeccs

2023. június 20. 07:23

Katar és Kuvait, kontra Új-Zéland és Írország. Vajon ki volt a rasszista?

2023. június 20. 07:23
null

A BBC arról ír, hogy hétfőn két nemzetközi labdarúgó-mérkőzés is félbeszakadt egyes játékosok rasszista megnyilvánulásai miatt. Hozzátették: az új-zélandi válogatott nem játszotta le a második félidőt a Katar elleni barátságos válogatott-mérkőzésen, miután szerintük egyik játékosukat egy katari játékos szidalmazta.

– írta Twitter-oldalán a válogatott. „Nem történt hivatalos intézkedés, így a csapat abban maradt, hogy nem jön ki a mérkőzés második félidejére”.

Az írek is besokalltak

Mint kiderült, Írország U21-es válogatottjának Kuvait elleni barátságos mérkőzése hasonló forgatókönyv szerint zajlott. „Az Ír Labdarúgó Szövetség (FAI) sajnálattal jelenti be, hogy a mai, Kuvait elleni U21-es nemzetközi mérkőzést félbeszakították, miután

– áll a szövetség FAI közleményében. „Az FAI nem tolerálja a rasszizmust egyetlen játékosunkkal vagy munkatársunkkal szemben sem, és jelenteni fogja ezt a súlyos esetet a FIFA-nak és az UEFA-nak”.

Nyitókép: illusztráció. Fotó: MTI/EPA/AFP pool

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
LancelotDuLac
2023. június 20. 11:51
"Katar és Kuvait, kontra Új-Zéland és Írország. Vajon ki volt a rasszista?" A fradi XDDDDDD
nuknuk
2023. június 20. 10:27
Szabály: Ha egy nigger megsértődik, akkor kötelező hagyni, hogy nyerjen a csapata.
Mag Ányos
2023. június 20. 09:38
"Kettő" meccs. Nem. Két meccs. De nehéz az iskolatáskában a magyar nyelvtankönyv.
nuknuk
2023. június 20. 08:16
A néger azt jelenti a latin nyelvekben, hogy fekete. Ha feketének született, akkor bizony fekete. A fehér nem sértődik meg, a rézbőrű nem sértődik meg, a sárga nem sértődik meg ... mindig csak a négerek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!