Románia kulturális minisztere Nagy-Románia térképpel emlékezett június 4-én

2023. június 08. 22:27

A parlamentben pedig egy ellenzéki szenátor nemrég ukrajnai területek elcsatolásáról nyújtott be törvénytervezetet.

2023. június 08. 22:27
null

Miközben a román külügyminisztérium, bukaresti politikusok, a sajtó nagyobbik része folyamatosan revizionista törekvésekkel vádolja Magyarországot,

addig Románia kulturális minisztere a Moldovai Köztársaságot is magába foglaló Nagy-Románia-térképpel emlékezett meg a trianoni döntésről,

a parlamentben pedig egy ellenzéki szenátor nemrég ukrajnai területek elcsatolásáról nyújtott be törvénytervezetet – írja a Magyar Nemzet.

Lucian Romascanu tárcavezető egy Facebook-bejegyzésben emlékezett meg a 103 évvel ezelőtti eseményről.

Ma ünnepeljük Románia történelmének egyik legfontosabb napját, azt a napot, amikor a versailles-i Nagy Trianon-kastélyban aláírt szerződéssel

Nagy-Románia első alkalommal egyesítette a románok többségét egyazon állam határain belül, és köszönet illeti Emmanuel de Martonne francia geográfust is, aki segített az új határokat az etnikai valóságnak megfelelően meghúzni” – idézte a Maszol erdélyi portál a kulturális tárca vezetőjének június 4-i posztját, amelyet a szociáldemokrata Romascanu a mai Moldovai Köztársasággal kiegészülő Románia-térképpel illusztrált.  

 

 

Nyitókép: Lucian N. Romascanu Facebook-oldala

Összesen 62 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
seneca6
2023. június 11. 14:48
A román nem ember, primitívebb az állatnál is. És lassan már több medve lesz az országukban, mint román, úgyhogy akár lehetne Medvenia is. Az átlagos intelligenciaszint is hatalmasat emelkedne. Szóval mindenképpen előnyös lenne a juhbaszó szőröstalpú félembereknek is.
LancelotDuLac
2023. június 09. 22:48
"Románia kulturális minisztere Nagy-Románia térképpel emlékezett június 4-én" Rajta volt a Tiszántúl is? Mert úgy az igazi! esetleg még Budapest is.
scandal says Jack
2023. június 09. 11:51
Legyünk tapintatosak a rablók érzéseire...
kontyos
2023. június 09. 11:39
rohadjon meg
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!