Német politikus: Ennek a háborúnak véget kell érnie!

2023. június 08. 18:53

Sahra Wagenknecht szerint „nemcsak Oroszország és Ukrajna fizet hatalmas árat”.

2023. június 08. 18:53
null

Sahra Wagenknecht német politikus közösségi oldalán fejtette ki véleményét az ukrán ellentámadásról. Bejegyzésének felütésében azt a kérdést tette, fel, hogy „már elkezdődött az ukrán ellentámadás”, illetve, hogy a Herszon közelében lévő gát lerombolása része ennek az ukrán offenzívának?

„Vagy azért robbantotta fel az orosz hadsereg a gátat, hogy elkerülje azt – önként vásárolva hatalmas károkat és vízi vészhelyzetet az általa megszállt területekre, beleértve a Krímet is? Vagy csak úgy dőlt be a tavaly láthatóan már megrongált gát?” – folytatta.

„Bár még nincsenek egyértelmű megállapítások, Scholz kancellár és Baerbock külügyminiszter túlteszik magukat Oroszország hibáztatásában – mintha a folyamatos vita arról, hogy ki robbantotta fel az Északi Áramlatvezetéket, nem mutatná meg, milyen nehéz meghatározni az ilyen terrorcselekmények szerzői szerepét anélkül, hogy kétségek merülnének fel. De bárhogy is történt: a bekövetkezett árvízkatasztrófa ismét megmutatja, hogy

– jelentette ki.

Ezután felidézte az ukrán elnök Wall Street Journalnak adott interjúját, melyben Zelenszkij hangsúlyozta, hogy „magas lesz a siker ára”.

„Nemcsak Oroszország és Ukrajna fizet hatalmas árat”

Wagenknecht szerint azonban „nemcsak Oroszország és Ukrajna fizet hatalmas árat”. Mint ismert, Josep Borrell, az EU külképviselője egy szingapúri biztonsági konferencián arról beszélt, hogy az Unió már komoly milliárdokkal támogatta eddig is Ukrajnát, és nem tudni, hogy ennek hol a vége. „Kinek kellene megfizetnie ezt a hatalmas árat? Mennyivel többet kellene fizetnie az átlagos lakosságnak, nyugdíjasoknak, dolgozóknak és fogyasztóknak? 

és mielőtt még több embert ölnek meg, megcsonkítanak és traumatizálnak” – szögezte le a politikus.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: MICHAEL KAPPELER / DPA / dpa Picture-Alliance

***

***

Összesen 112 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Kamcsatka5
2023. június 08. 22:40
És akkor ki nyer? Csak nem a szokásos, hogy a Fuggerék szarosgyurijai nyernek a tragédián?
itsipia
2023. június 08. 21:54
semmit nem tudok a hölgyről ,remélem nem sértem meg:) de azért furcsa, hogy pár nappal a nagyfőnök balhéja a tüntetőkkel után.....hirtelen? előáll ezzel a konzervatív, nem demokratikus,nem haladó,nem liberális de agresszor párti, Putyin nyalintós dumával....????? az a halvány ,tünékeny,sugallat érzés szerűség hogy egy újabb karrierista luvnya, aki a helyzetet politikai haszonszerzésre aknázgató modern, emancipiált hölgy galéria ,egyszer élünk nosza csapjunk a lecsóba tagja.....:)
citromosParizer
2023. június 08. 21:45
Ms Májashurka hol volt az utóbbi másfél évben? vagy amikor a Minszki megállapodástól direkt verték át az oroszokat és fegyverezték az ukránokat? akkor mit gondolt, mi lesz? vagy most csak azért kell abbahagyni százezres öldöklést, mert most jött rá, hogy kevesebb barna szószt tud a fizujából venni?
letsgobrandon
2023. június 08. 21:03
A weimari moslék birkák azt hiszik , hogy németországban soha többé nem lesz jobbos kormány ... pedig .. de !... akkor priccolni fog az atlantista buzernyákok picsája
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!