Tragédia – a Wizz Air pilótái voltak a Svédországban lezuhant gép magyar áldozatai

2023. június 19. 22:52

A gép a Flightradar24 képéről magyar idő szerint 20 óra 13 perckor tűnt el.

2023. június 19. 22:52
null

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, lezuhant egy kisrepülőgép Svédországban, két magyar utasát holtan találták meg hétfőn.

A svéd rendőrség közlése szerint a propelleres sportrepülő Stockholmtól 120 kilométerre délnyugatra, Arkösund falunál csapódott egy tóba vasárnap.

A roncsot és utasait – két 40-50 év közötti magyar állampolgárt – búvárok és helikopterek segítségével találták meg.

A Wizz Air pilótái vesztek oda a szerencsétlenségben

A hvg.hu korábban úgy értesült, hogy a két magyar áldozat a a Műegyetemi Sportrepülő Egyesület vezetői és a Wizz Air pilótái voltak. Ezt a magyar légitársaság is megerősítette a portál megkeresésére.

„Vasárnap este két kollégánk balesetben életét vesztette Svédországban. Mivel magánúton voltak, így a tragédia részleteiről a légitársaságnak is csak annyi információ áll a rendelkezésére, amit a hatóságok eddig a nyilvánosságra hoztak.

A Wizz Air osztozik a hozzátartozók fájdalmában, és őszinte részvétét fejezi ki a gyászoló családtagok, barátok és a kollégák felé” – olvasható a légitársaság közleményében.

Az időjárásról kértek utoljára tájékoztatást

Az rtl.hu információi szerint a Socata MS.893A Rallye Commodore 180 (Moran) típusú légcsavaros, könnyű repülőgépet vezető pilóta utoljára a linköpingi repülőtér repülésirányítójával beszélt.

Az erről készült felvételen az hallható, hogy a magyar pilóta az időjárás felől érdeklődik, majd a torony változó erősségű szélről, esőről, alacsony felhőplafonról, záporokról és korlátozott láthatósági viszonyokról tájékoztatja.

A magyar pilóta mindezt megköszönte, majd

a gép a Flightradar24 képéről magyar idő szerint 20 óra 13 perckor eltűnt.

A lap szerint elképzelhető, hogy a magyar gép pilótája elveszíthette tájékozódási képességét, és a magas dombok, a bonyolult partvonal és a rossz időjárás együttes körülményei vezethettek oda, hogy a gép a Balti-tengerbe zuhant.

***

Nyitókép: Pixabay

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kovlat
2023. június 20. 12:24
:) Nem is ő hibázott, a teremtményei élnek rosszul a szabadságukkal.
Brandon the great Negro
2023. június 20. 09:28
"propelleres" Édes faxom!
MyOp
2023. június 20. 09:14
"A lap szerint elképzelhető, hogy a magyar gép pilótája elveszíthette tájékozódási képességét, és a magas dombok, a bonyolult partvonal és a rossz időjárás együttes körülményei vezethettek oda, hogy a gép a Balti-tengerbe zuhant." Szóval rendkívűl felkészültek voltak és wizzair gépet is vezettek.
Odone Ricci
2023. június 20. 09:14
A Balti tenger belső tenger. Átlagos mélysége 55 m, a maximális mélysége 459 m. Az apály és dagály itt nem olyan hatalmas méretű mint az Északi-tengernél. Az Északi-tengerhez képest kevésbé sós. 9 ország osztozik rajta: Dánia, Észto., Finno., Németo., Letto., Litvánia, Lengyelo. Oroszo. Svédo.. Az északi országok turistáinak tetszik, a közép- és déleurópaiaknak nem, mert fúj a hűvös szél, a vize hideg, sok a szabad, kényelmetlen és piszkos strand, a vize nem tudni, mennyire tiszta. Ők nagyobb kényelemhez és napsütéshez, meleghez vannak szokva.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!