Olasz lap: Meloni politikai öngyilkosságot követ el, ha Orbán mellé áll

2023. június 09. 15:47

Giuliano Amato, az Alkotmánybíróság emeritus elnöke szerint az olasz kormányfőnek választania kell.

2023. június 09. 15:47
null

Az Il Foglio online cikkben közölte, hogy Giuliano Amato, az Alkotmánybíróság emeritus elnöke szerint Giorgia Meloni kormányfőnek választania kell:

Európánál marad, vagy Orbán Viktor magyar miniszterelnök mellett.

A cikk a La Repubblica napilapot idézte. „Ne úgy gyakoroljon vezető szerepet az Unióban, hogy Orbán mellé áll. Öngyilkos politika lenne. Az a miniszterelnök, aki nem akar kevert fajú népeket, nem ér fel Franciaországhoz vagy Németországhoz” – mondta a La Repubblicának adott interjújában.

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

***

Összesen 96 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
szrb67
2023. június 10. 21:28
ez a választás már megtörtént. Meloninak csak addig volt szüksége az orbáni politikára még megnyeri a választást, mert jól látta, hogy ezzel lehet nyerni. Majd a győzelem után első útja Ursulához vezetett és letérdelve hűséget esküdött neki. (OV-al jóformán már nem is beszélnek) Lehet, hogy szlovákiában is ez lesz, ha Fico nyer.
Odone Ricci
2023. június 10. 19:00
Ezzel a fenyegetéssel vannak tele a ballib . ol. napilapok. A módszer megvan, hogy beálljon a sorba Ol.ország is, ahogy Ursula elkottyantotta. Hát most alkalmazzák a pc médián keresztül óvaintik Giorgiát, nehogy OV nyomdokaiba lépjen. A helyreállítási kölcsön (Recovery fund) harmadik részletét is egyelőre visszatartják. Közben ellenőriztetik az EU-projekteket és a költségvetést. AZONBAN nem jön Jourova és a német Dani hozzájuk, mert az ol. ellenzékieknek van eszük, NEM hivják őket erre a feladatra . Ott van az ol. Számvevőszék (Corte dei conti), majd az fogja leellenőrizni. Igy működik a kettős mérce - EU-tagországa válogatja...
Dezsőke
2023. június 10. 09:59
Orbán Európa vezéregyénisége, a legautentikusabb politikus. Kevés mai európai politikusról mondható el, hogy államférfi. Orbán államférfi. Sokak példalépe és vezetője.
Dezsőke
2023. június 10. 09:57
Meloni nagyon jól tudja, hogy Olaszországnak, olasznak kell maradnia,- ő a ritka kivétel, aki ezt felfogja. És azt is tudja, ezt a vonalat Orbán képviseli.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!