Egymásnak estek a bevándorlóklánok Németországban (VIDEÓK)

2023. június 17. 18:18

Vasrudak és machete is előkerült.

2023. június 17. 18:18
null

A német sajtó beszámolója szerint „kaotikus állapotok uralkodnak több német városban is”. Legutóbb szír, illetve libanoni bandák csaptak össze a nyílt utcán az Észak-Rajna–Vesztfália tartománybeli Castrop-Rauxelben és Essenben. Az esetről több felvétel is felkerült a közösségi médiába.

Az egyik Twitter-videóhozfűzött kísérőszöveg szerint a minap két nagycsalád között tört ki tömegverekedés Castrop-Rauxelben.

A klánok tagjai baseballütőkkel és vascsövekkel verték egymást, és a szemtanúk állítása szerint még egy machete is előkerült.

A felvételt alább tekinthetik meg:

Régóta fennálló konfliktus

A Bild közlése szerint a csütörtök esti tömegverekedésben egy szíriai és egy libanoni nagycsalád mintegy 30 tagja vett részt. Az incidenst állítólag a családok gyermekei között régóta húzódó konfliktus váltotta ki, amely az elmúlt napokban többször is kisebb összetűzésekhez vezetett.

A rendőrségnek először egyáltalán nem sikerült szétválasztania a fegyvereseket. A támadásokról „borzalmas” felvételek készültek: az elkövetők még akkor is kíméletlenül verték áldozataikat fadarabokkal, mikor azok a földön feküdtek – írta a lap.

„Ilyen jeleneteket nem tűrünk az utcáinkon!”

„Ezek olyan szörnyű jelenetek, amelyeket nem tűrünk az utcáinkon! Csak a szerencsének köszönhető, hogy csak pár sérült volt.

– mondta Herbert Reul tartományi belügyminiszter a Bildnek. 

Több száz szír és libanoni esett egymásnak Essenben

Alig 24 órával a castrop-rauxeli események után Essenben is több száz szír és libanoni esett egymásnak. A Bild értesülései szerint

a libanoni családok tagjai mintegy háromszázan, a szírek körülbelül kétszázan lehettek.

A rendőrség úgy sejti, az esseni eseményeknek köze lehet a csütörtöki castrop-rauxeli összecsapásokhoz.

Az erről készült videót alább tekinthetik meg:

 

Nyitókép: Képernyőfotó

 

Összesen 48 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kispolgarigrofo
2023. július 03. 11:43
„Ilyen jeleneteket nem tűrünk az utcáinkon!” épp azt teszitek ti kiherélt birkamassza
Ehetős Odó
2023. június 20. 22:08
Deutschland, Deutschland über alles!
Tboyka
2023. június 19. 18:09
E hír hallatán eszembe jut egy jó magyar közmondás. "Amit főztetek, azt egyétek is meg!"
Odone Ricci
2023. június 19. 07:21
Importáljuk a szegénységet és az ottani konfliktust. Ez az, amitől OV óv bennünket és óvná Európát, ha vezetői hallgatnának rá az üres, angolul felolvasott lózungok és a tétovázás helyett.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!