Lefejeztek egy Sztálin-szobrot

2023. június 12. 15:07

A történtek ellenére a helyi lakosok szerint a településen sokan tisztelik Sztálint.

2023. június 12. 15:07
null

Ismeretlenek megrongálták Joszif Sztálin szobrát, amelyet tavaly emeltek a Georgia Sida Kartli régiójában fekvő Variani falu lakói - számolt be hétfőn egy helyi portál.

A Sida Kartli oldal által közzétett fényképeken látható, hogy

az egész alakos Sztálin-szobrot lefejezték.

Az emlékmű egy beton talapzaton áll egy erdős területen. A georgiai belügyminisztérium egyelőre nem kommentálta a történteket. A Sztálin szülővárosától, Goritól 13 kilométerre fekvő Variani lakói tavaly februárban állították a szobrot. Helyi lakosok újságíróknak elmondták, hogy az emlékművet saját kezdeményezésből emelték, mert

a településen sokan tisztelik Sztálint.

A szovjet diktátornak Georgiában mindmáig sok tisztelője és szülővárosában emlékmúzeuma is van.

(MTI)

Nyitókép illusztráció. Fotó: LUC OLIVIER / ONLY WORLD / ONLY FRANCE VIA AFP

 

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Box Hill
2023. június 12. 21:27
Sztálin beszédet mond egy hatalmas gyár munkásai részére. - Elvtársak! A Szovjetunióban a legfőbb érték az ember – kezdi beszédét. Hirtelen a közönség soraiból valakit egy köhögési roham fog el. - Ki az, aki köhög? – emeli fel hangját Sztálin. Teljes csönd. - Rendben. Hívják be az NKVD-t. – parancsolja a diktátor. Sztálin politikai rendőrsége, az NKVD emberei berontanak a géppisztolyaikkal tüzelve. Hamarosan csak hét ember marad állva a holttestek között. Sztálin újra megkérdezi: Ki köhögött? Egy ember lassan fölemeli a kezét. - Elég súlyos megfázásnak hangzik a köhögése – mondja Sztálin – szóljon a sofőrömnek, hogy sürgősen vigye magát kórházba.
Aerion
2023. június 12. 19:34
Dzsugasvili a leghíresebb grúz, szerte Grúzia tele van a szobraival. Ha a moslék akadálytalanul terjeszkedik, előbb kapnak a szobrai nátó díszőrséget, mint képzelnétek!
Cornissa
2023. június 12. 16:02
Jav: Sztálin!
Cornissa
2023. június 12. 16:01
Sztálim marad. Gyengék mennek. https://www.youtube.com/watch?v=MC0Om8v8H7g
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!