Találkozhat Biden és Hszi Csin-ping

2023. június 23. 06:25

Az amerikai elnök ugyanakkor nem változtatja meg a szavait, miszerint a kínai elnök diktátor.

2023. június 23. 06:25
null

Joe Biden szerint a közeljövőben létrejöhet a találkozó közte és Hszi Csin-ping kínai elnök között – közölte az amerikai elnök csütörtökön, és hisztériának nevezte az amerikai-kínai kapcsolatok körüli vitát. Az elnök a Fehér Házban az indiai miniszterelnökkel közösen tartott sajtótájékoztatón azzal kapcsolatban, hogy a kínai elnököt kedden diktátornak nevezte, azt mondta: nem fogja megváltoztatni szavait.    

Kijelentette, hogy szerinte szavai nem okoznak károkat

a két ország közötti kapcsolatok helyreállítását célzó törekvésekben. Antony Blinken külügyminiszter hét elején zárult pekingi látogatását nagyszerűnek nvezte az elnök.    

Csütörtökön Janet Yellen amerikai pénzügyminiszter Párizsban beszélt arról, hogy az elnök megjegyzése ellenére is mindketten kritikusan fontosnak tartják az amerikai-kínai párbeszéd fenntartását valamint a félreértelmezések eloszlatását, és az együttműködést ott, ahol az lehetséges.    

Kína hivatalosan tiltakozott csütörtökön Egyesült Államokban dolgozó nagykövete útján

a Fehér Háznál és az amerikai külügyminisztériumnál Joe Biden megjegyzése miatt.

(MTI)

Nyitókép: Mandel Ngan / AFP

Összesen 27 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
confitür
2023. június 23. 21:52
Biden egy bűnöző,ami bebizonyosodott a kampányfinanszírozás esetében Magyarországon. A kínai vezetőről még semmilyen hasonló minősítés nem merült fel. A globális pénzügyi háttérhatalom által beszervezett összes tisztviselő bűnözői előélettel rendelkezik,aminek következtében Sorosék által zsarolhatók. Amennyiben nem úgy politizálnak,ahogy Sorosék elvárják tőlük,mehetnek a börtönbe. Ebbe a körbe tartozik az összes balos EP képviselő,és bizottsági elnökök,az EB elnöke,és Biden is,akiről egyre több terhelő bizonyíték kerül napvilágra. Ezek ismeretében Donald Trumpnak van esélye.
mekgajver
2023. június 23. 15:37
Ki az a barom, aki fennakad azon, hogy a kínai kommunista diktatúrát egy kommunista diktátor vezeti? Az ember esze megáll. Legyenek bátrak, csináljanak rendszerváltást, India se makulátlan, sőt, de legalább demokratikus válsztások vannak, szabadságjogok és rendet csinálnak, ha pl a hinduk "beindulnak". Nincs bajom Kínával egyébként, de diktatúra és pont.
mokány
2023. június 23. 11:56
Ilyen hülyét kérdezni . Nem volt hülyébb a közelben .
MyOp
2023. június 23. 09:40
Hszi a diktátor, Joe a báb. Legalább az egyikük tudja, hogy mit beszél és nem Sleepy Joera gondoltam.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!