„A kormány ajánlata sértő” – folytatódik a romániai pedagógussztrájk

2023. május 25. 14:22

A tiltakozók szerint a kormány hozzáállása miatt a Képzett Románia program értelmetlenné vált.

2023. május 25. 14:22
null

Nem tartják kielégítőnek a román kormány ajánlatát a pedagógusszakszervezetek, ezért nem vetnek véget a hétfő óta tartó országos sztrájknak – olvasható a Krónika Online cikkében. A pedagógusok továbbra is nagyobb béreket követelnek, a kezdő tanárok számára nettó 4000, a legalább 25 év szolgálati idővel rendelkező pedagógusok számára pedig 7000 lejes fizetést akarnak.

„Úgy döntöttünk, hogy válaszolunk a kormánynak az este bejelentett ajánlatra. Ma a több ezer, Bukarestből és az ország többi részéről érkezett kolléga határozott nemet mond az ajánlatra” – szögezte le a Spiru Haret pedagógusszakszervezet vezetője, Marius Nistor. Az érdekképviseletek szerint a sztrájk már nem csupán a bérkövetelésekhez kapcsolódik.

A méltóságért sztrájkolunk, azok társadalmi státusáért, akik az oktatásban dolgoznak. Ezt a sztrájkot a tiszteletért szerveztük”

– tette hozzá. A szakszervezetek szerint a kormány ajánlata sértő, ezért folytatják a munkabeszüntetést. A szakszervezeti vezető ezt követően leszögezte: a kormány hozzáállása miatt a Képzett Románia program értelmetlenné vált, az ország pedig a Bukott Románia állapot felé halad.

Nyitókép: Facebook

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bölcsbagoly
2023. május 25. 20:17
Most olvasom, hogy a romániai Alma Mater szakszervezeti szövetség elnökének (Anton Hadar) havi jövedelme 45.000 lej (kb. 5 millió Forint)!
Brandon the great Negro
2023. május 25. 19:42
Rendeljetek ti is román Greta Thunberget a Wishről.
Sincero
2023. május 25. 15:57
Érdekes... Pedig Bezzegromániában balliberális kormány van, maga a Földi Paradicsom! Akkor meg miért tüntetnek a tanárok?
Ildikó99
2023. május 25. 15:21
Mire képesek? Ugylátszik a rossz példaragadós .
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!