A DAC az UEFA-hoz fordul a szlovák drukkerek rasszizmusa miatt

2023. május 10. 21:22

A dunaszerdahelyi klub emellett felszólította Ruzbarskyt, hogy mondjon le a Játékvezető Bizottság elnöki posztjáról.

2023. május 10. 21:22
null

A szlovák élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban szereplő DAC a hétvégi, Slovan elleni 2–3-as eredménnyel végződő rangadón történt botrányos jelenetek után nyílt levélben fordult az SZLSZ-hez (Szlovák Labdarúgó-szövetség), a Fortuna Ligát irányító LKU-hoz (Ligás Klubok Uniója) és a Játékvezetői Bizottsághoz – adta hírül a Nemzeti Sport.

A dunaszerdahelyi klub emellett felszólította Marián Ruzbarskyt, hogy mondjon le a Játékvezető Bizottság elnöki posztjáról, valamint

felemelte szavát a szlovákiai stadionban rendszeresen előforduló rasszizmus és diszkrimináció ellen.

„Az UEFA-t mint kompetens szervezetet ugyancsak értesíteni fogjuk arról, hogy az SZLSZ keveset tett meg annak érdekében, hogy kiirtsa a rasszizmust és a diszkriminációt országunk stadionjaiból” – írta a sárga-kék klub közleményében.

Egykori szlovák játékvezető-partjelző: Nem megfelelő emberek a játékellenőrök

A Nemzeti Sport beszámolt arról is, hogy a szlovák közszolgálati televízióban megszólalt a volt szlovák játékvezető-partjelző, Roman Slysko, aki többek között ott volt 2008-as BL-döntőn.

„Ha nem igazi személyiség az, aki vezeti a játékvezetőket, az régen rossz. Az elnöknek természetes tekintélynek kell lennie. Nem olyan személynek, aki fenyegetéssel vagy fenyegetéssel kényszeríti ezt ki” – nyilatkozta Slysko, aki szerint a következő ok, hogy nem működik jól a játékvezetői testület az, hogy nem megfelelő emberek a játékellenőrök, nem szakmai alapon, hanem különböző érdekek miatt kapnak ilyen funkciót – hívta fel a figyelmet az egykori játékvezető-partjelző.

Nyitókép: DAC Facebook-oldala

Összesen 15 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. május 11. 11:45
Komoly veszélye volt, hogy a DAC nyeri a bajnokságot. Ez ellen pedig fel kell lépni. Rasszista pedig csak a magyar lehet, aki nem tiszteteli az őshonos szlovák/román/ukrán/piréz többséget akkor, amikor magának kisebbségi jogokat követel. Azé a föld, aki előbb ott volt. Mi 895-re tettük le a tippet, a szlováknak annyi a dolga, hogy azt mondja, hogy 894 és akkor nekik jár.
Hannibal
2023. május 11. 10:19
Ilyen marhaságokkal nem kell foglalkozni. A feljelentgetés nem megoldás. A két nemzet viszonyán nem javít, egy kis szitkozódásba meg nem hal bele egyik fél sem.
Dr Bubo
2023. május 11. 09:55
Szlovákiában nem lehet bajnok a DAC. Ez sajnos politika...
Frankie Bunn
2023. május 10. 22:30
Ebből stadionbezárás lesz... Pesten....
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!