Tombolnak a környezetvédők Hágában, lezártak egy autópályát, majd előkerült a szivárványos zászló és a vízágyú is (VIDEÓ)

2023. május 28. 09:39

A rendőrség még a demonstráció előtt leszögezte: szigorúan tilos az autópálya lezárása. Végül több száz klímaaktivistát vettek őrizetbe.

2023. május 28. 09:39
null

Több száz klímaaktivistát vettek őrizetbe a hatóságok Hollandiában, miután lezárták a holland kormány és a parlament épületétől nem messze futó autópályát.

Az Extinction Rebellion nevű környezetvédő csoport a holland kormány klíma- és energiapolitikája elleni tiltakozásul szólította fel támogatóit az A12-es autópálya lezárására. A felhívásra több mint háromezer ember válaszolt. A csoport azt kifogásolja, hogy a kormány fosszilis energiahordozókkal foglalkozó vállalatokat támogat.

A hatóságok már a tiltakozás előtt figyelmezették az Extinction Rebelliont, hogy az autópálya lezárása szigorúan tilos.

A demonstráció közben előkerült a szivárványos zászló és a vízágyú is, a többszáz őrizetbe vett aktivista közül már 850-at elengedtek vádemelés nélkül. Az aktivisták arra kérték a holland kormányt, hogy szüntesse meg a fosszilis energiahordozó szektor támogatását, és az ágazat extra jövedelmét fordítsa az éghajlat változás elleni küzdelemre.

Nyitókép: Képernyőkép

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Vasalo
2023. május 28. 19:17
Hazai zsaruk kötelezöen 5x meg kell nézni erröl a filmeket, milyen kesztyüs kézzel bánnak ott a kordonrongálokkal, meg az utrafekvökkel. Igy kell majd Budapesten is kezelni a barmokat.
masikhozzaszolo
2023. május 28. 16:22
A fosszilis energiahordozók Nem vízágyú kell, hanem szippantó reverzbe!
Phm045
2023. május 28. 15:09
Jogállamisági eljárás 7-es cikkely????? Ja Hollandiában épp szabin van........
fatman
2023. május 28. 14:36
verik a buzikat a hollandok? na, végre vmi jó hír... :)))
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!