Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Szabotőröktől retteg a belarusz elnök

2023. május 02. 14:46

A NATO a fehérorosz határok közelében növeli katonai potenciálját, a határon pedig provokációkat hajtanak végre – nyilatkozta az elnök.

2023. május 02. 14:46
null

Alekszandr Lukasenka fehérorosz elnök kedden kijelentette, hogy a szabotőrök fokozták beszivárgási kísérleteiket a köztársaságba, és követelte, hogy az illetékes szervek tegyék meg a szükséges intézkedéseket – írta meg a TASZSZ.

„A helyzet arra kényszerít bennünket, hogy reagáljunk a legújabb fejleményekre. Ezért a kormányt, a védelmi, biztonsági és rendvédelmi szerveket utasítottuk, hogy dolgozzanak ki intézkedési tervet annak érdekében, hogy megakadályozzák a különféle szabotőrök behatolását Fehéroroszország területére” – mondta Lukasenka.

A helyzet Fehéroroszország körül továbbra is feszült,

a NATO a fehérorosz határok közelében növeli katonai potenciálját, a határon pedig provokációkat hajtanak végre – nyilatkozta az elnök.

Ivan Tertel, a fehérorosz állambiztonsági bizottság elnöke azt közölte, hogy a beérkező hírszerzési és egyéb információkból arra lehet következtetni, hogy a Fehéroroszország körül kialakult helyzet várhatóan tovább fog romlani.

***

Nyitókép: BelTA / Sputnik via AFP 

Összesen 51 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
pemete jakab
2023. május 03. 08:14
"Szabotőröktől retteg a belarusz elnök" Ilyen a diktátorok sorsa. Mindenki fél tőle, és ő is fél mindenkitől.
világbéka
2023. május 02. 23:38
Az alapítvány tisztviselői elmondták, hogy szervezetük 1994-es megnyitása óta több mint 13 millió dollárt költött az oktatás, a tudomány és a civil csoportok fejlesztésének ösztönzésére Fehéroroszországban. Az Egyesült Államok mintegy 40 millió dolláros segélyt felfüggesztett Minszknek, hogy kifejezze nemtetszését Lukasenko úr tettei miatt. Európa is befagyasztotta a segélyeket, mindezidáig látható politikai hatás nélkül. https://www.nytimes.com/1997/09/04/world/soros-closes-foundation-in-belarus.html ha nem köllenek a niggerek, meg a buzik és a rablók, nem kapsz lóvét. Viszont ami a tiéd, a tiéd marad.
Tárkány Álmos
2023. május 02. 21:19
Foglalkozása: gyíktyátyor :-)))
Csigorin
2023. május 02. 19:15
retteg am az anyad az, hulye ujsagiro. Lukasenko pont nem az a rettegos fajta. tart tole, aggodik, figyelmeztet, ezek a szavak amiket keresett
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!