Lefagyott Új-Zéland kormányfője attól a kérdéstől, hogy mi a nő

2023. április 03. 13:50

A munkáspárti Chris Hipkins számára kihívást jelentett a kérdés.

2023. április 03. 13:50
null

Új miniszterelnöke van Új-Zélandnak Jacinda Ardern távozását követően. Most párttársa, Chris Hipkins lett a kormányfő, akinek egy sajtótájékoztatón feltették azt az egyszerűnek tűnő kérdést, hogy miként definiálná a nő fogalmát.

A kérdéstől teljesen zavarba jött Hipkins, aki a szavak hosszú keresgélése után azt mondta, hogy „a biológia, a nem, a gender” határozza meg a fogalmát, s hozzátette: „az emberek maguk határozzák meg a genderüket”.

Miután még egyszer megkérték a világos válaszadásra, a baloldali politikus azt mondta: nem számított erre a kérdésre, így „nincs előzetesen megfogalmazott válasza” arra, hogy mi teszi a nőt.

Videón a kormányfői lefagyás

Összesen 68 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
yazoo.tributary
2023. április 04. 11:16
Ez itt a baj, hogy alapvető dolgokkal és tényekkel nincsenek tisztában, de emberi sorsokról már döntenének. Jordan Peterson-t idézve: hogy akarsz egy várost (vagy épp országot) vezetni ha a saját szobádban nem tudsz rendet tartani?
TAVIROZSA
2023. április 03. 22:37
Ki tette fel ezt a pazar kérdést a világháború küszöbén, ennek a beszari kommancsnak?? Itt már csak az ufók tudnának rendet tenni....
DE JÓ
2023. április 03. 21:23
Nyomozók az áldozathoz: - Anyja neve? - Nem értem a kérdést. A szülő 1-re vagy 2-re gondol? - Na jó.. Hagyjuk... Nézzük az elkövetőt: - Férfi volt vagy nő? - Azt én nem tudhatom. - Fehér, fekete vagy sárga volt? - Ilyen nincs, csak ember van. - Na jó... Old meg magad, b.meg! - Ehhez értenek. Az áldozatok meg az ártatlan emberek vegzálásához. De előre szólok, hogy nem fogják zsebre tenni, amit a Facebook-on kapni fognak. Már így is elég rosszul áll a szénájuk, de, ha mi kimegyünk az utcára, és hangosan elmondjuk a valóságot magukról, jövőre mehetnek a sarokra kalapozni. Ha hagyjuk... Stb., stb., stb.
kukasmacska
2023. április 03. 18:59
Az egyetlen helyes válasz: az a nő, aki annak érzi magát, és aki mást mond, az gyűlölködő. Mármint a haladárok szerint.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!