Amerikai lap: az Orbánhoz hasonlóan sikeres politikusok miatt „autoriterezik” a baloldal

2023. április 05. 08:41

A jobboldal pedig a politikai korrektséghez kötődő tekintélyelvűség miatt aggódik – olvasható a The American Conservative cikkében.

2023. április 05. 08:41
null

Egy gyakoribb, hogy az Egyesült Államokban és a nyugati világban „autoriternek” minősitik politikai ellenfeleiket – mutat rá a The American Conservative.

Egész „iparág” alakult ki erre a baloldalon

A lap szerint a baloldal egész „iparágat” alakított ki arra, hogy „leleplezze” a jobboldali „tekintélyelvű” mozgalmakat.

A The American Conservative szerint ezt olyan vezetők sikerei ösztönözték, Orbán Viktor magyar kormányfő,

vagy éppen Giorgia Meloni olasz miniszterelnök.

A fentiekkel kapcsolatban érdekesség, hogy a lap szerint éppen az a helyzet, hogy a jobboldalon is erősödnek a baloldali tekintélyelvűség miatt aggodalmak, melyek a pandémiás korlátozásokhoz és a politikai korrektséghez kötődnek.

A portál erdeti, angol nyelvű cikkét teljes hosszában ide kattintva olvashatja.

***

Nyitókép: Orbán Viktor Facebook-oldala

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
syphax
2023. április 06. 16:39
LÚZERSÉGI ALAPTÉTELEK. 1.) A SIKERTELENEKET A SIKERESEK MINDIG IRRITÁLJÁK. 2.) AZ IRIGYSÉG MINT FŐBŰN SZÜKSÉGKÉPPEN "MEGÉBRED" A FIASKÓK NAGYMESTEREIBEN. 3.) ÖNMAGÁT FELTURBÓZÓ-ERŐSITŐ ERŐVÉ LESZ A SIKERTELENEKBEN A DESTRUJCIÓ, A ROSSZINDULAT, MAJD A HAZUDOZÁS, ALAPTALAN VÁDASKODÁS, RÁGALMAZÁS. 4.) HÉTKÖZNAPI TERMÉSZETESSÉ VÁLIK SIKERTELENÉK RETORIKÁJÁBAN A TRÁGÁRSÁG, DURVÁSKODÁS A MÁSIK EMBER--AZAZ A SIKERES EMBER--SÉRTEGETÉSE, BÁNTÓ VERBALITÁSÚ MINŐSITGETÉSE--ESEMÉNYEK, TÖRTÉNÉSEK VALÓDI ÉS REÁLIS TARTALMÚ KIMENETELÉTŐL TELJESEN FÜGGETLENŰL ÉS MINDEN CSAK SÚLYOSBODIK-ROMLIK A VALÓSÁGTÓL TELJESEN IDEGENŰL ÉS FÜGGETLENŰL.
zorroro
2023. április 05. 18:11
Orbánhoz hasonlóan sikeres - illibernyák - politikusok: putyin, erdogan lukasenka, kim dzsongun.. Meloni nem tartozik ide, neki se kétharmada, se négyötöde, se "saját játékszabályaink szerint játszunk" alapon írt választójogi törvénye nincs egyelőre.
Gullwing2.0
2023. április 05. 12:51
Minden politikus úgy baszódjon halálra és fulladjon bele a világ összes hígfosába, hogy a hazugságok által szétrohasztott agyának a lehető legnagyobb szenvedést okozza az elnyúlt agónia!
Lajoss
2023. április 05. 12:26
Egy hitvány pártállamban élünk.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!